Επίσημη Έναρξη του διαγωνισμού ClimateLaunchpad 2016

Η πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών Chysalis LEAP, αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του διαγωνισμού και του προγράμματός της για το 2016-2017. Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης (cleantech), μέχρι τις 31 Μαΐου, 2016 μέσω της ιστοσελίδας της Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com).

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες (μέχρι 10) που θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια που επικεντρώνονται στο να προετοιμάσουν τους συμμετέχοντες για τους τελικούς της κάθε χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο μπροστά από την κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού χώρου. Οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν περισσότερες από 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των clean tech startups καθώς και πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17, με σκοπό την εκπαίδευση και εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα είναι έτοιμοι να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στα στάδια 2 και 3 θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ