ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση: #KinisouMaziMas για την Παγκόσμια ημέρα Νόσου Πάρκινσον

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον (11 Απριλίου), η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση, Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών, πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Απριλίου, θεατρικό δρώμενο στον πεζόδρομο της Πλατείας Κοραή, με τίτλο #KinisouMaziMas και στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη νόσο.

Ο κ. Παναγιώτης Ζήκος, νευρολόγος και Πρόεδρος της Επίκουρος-κίνηση, επισήμανε ότι «η νόσος αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τις νέες επεμβατικές θεραπείες, που πρέπει να γίνονται νωρίς, την κατάλληλη στιγμή ώστε να γίνει πραγματικότητα το μήνυμα #KinisouMaziMas και να εξαλειφθούν τα πολυάριθμα κινητικά και μη προβλήματα

Το δρώμενο παρουσίαζε η εθελοντική Θεατρική Ομάδα 510 και αποτύπωνε δυσκολίες της καθημερινότητας, στιγμές από τη ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και μετέφερε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, προτρέποντας τους ασθενείς να κινηθούν μαζί μας, με τις Κοινότητες της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση ώστε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επίκουρος-κίνηση, κ. Παναγιώτη Ζήκο, ήταν να διαδοθεί στο ευρύτερο κοινό η δράση της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση και ιδιαίτερα το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και έξι ακόμα Δήμους του Νομού Αττικής, έτσι ώστε να προσφέρει σε ασθενείς και φροντιστές δωρεάν υποστήριξη, στην περιοχή όπου κατοικούν. Πιο συγκεκριμένα τα μέλη της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση μπορούν να ενταχθούν στις Κοινότητες στο τηλέφωνο 210-2224466 και να συμμετέχουν δωρεάν σε:

  • Ομαδικό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας.
  • Ομάδες Ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών και φροντιστών.
  • Μηνιαίες συνάντηση μελών με στόχο την ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις της ασθένειας και την κοινωνικοποίηση.
  • Σχολείο φροντιστών.
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και Ταϊ Τσι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας AbbVie. Ιδιαίτερες ευχαριστίες από την Επίκουρος-κίνηση στους ηθοποιούς της εθελοντικής Θεατρικής Ομάδας 510, κα Δημητροπούλου Ελένη, Ζυβοπούλου Χρυσούλα και Κουμαριανό Μιχάλη και τον φωτογράφο κο Λυκαβηττό Κώστα για την κάλυψη της δράσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ