Η φλόγα της Μαθητιάδας διέσχισε τη δυτική Μακεδονία

Σε επίσημο κλίμα και με έντονη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου 2016 το άναμμα της φλόγας της 12ης Μαθητιάδας στην Πρώτη Σερρών του δήμου Αμφίπολης. Χάρις στη στήριξη του πλήθους και των κατοίκων των περιοχών, μαθητές και μαθήτριες του γυμνασίου ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι της 12ης Μαθητιάδας. Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, η φλόγα ταξίδεψε σε 55 πόλεις και χωριά από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και την Θράκη, μεταφέροντας το μήνυμα της Αγωνιζόμαστε Μαζί,” θέλοντας να αναδείξει τη σπουδαιότητα της αλληλεγγύης.

Το ταξίδι της φλόγας ξεκίνησε το Σάββατο 26 Μαρτίου, όπου οι μαθητές του Μουσικού σχολείου του Αμύνταιου υποδέχτηκαν πρώτοι την φλόγα. Μέχρι στιγμής, χάρις στους μαθητές που συμμετέχουν, η δάδα έχει διασχίσει τις περιοχές της Φλώρινας, των Πρεσπών, της Καστοριάς, του Νεστόριου, της Κοζάνης των Γρεβενών και της Πτολεμαΐδας. Σε όλες τις περιοχές τις οποίες διέσχισε η φλόγα, είτε επί ποδός, είτε με ποδήλατο, είτε με οκτακώπου λέμβου (και την εθνική Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας της Ρωσίας),  πραγματοποιήθηκαν πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κεντρικά μέρη των περιοχών, διοργανωμένες από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και αφιερωμένες στον θεσμό της  Μαθητιάδας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών & Κοζάνης, των αντίστοιχων Δήμων και την εποπτεία και αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και της Πανελλήνιας Μαθητιάδας. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δημοτικές Αρχές και βουλευτές της περιοχής άλλα και πολύ κόσμος που παρακολουθούσε με συγκίνηση τα δρώμενα. Η Μαθητιάδα γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, των Περιφερειών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Αμφίπολης & Κοζάνης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Λαμπαδηδρομία της Μαθητιάδας θα συνεχίσει προσεχώς σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολική Μακεδονίας & Θράκης για να επιστρέψει στην Πρώτη στις 15 Απριλίου όπου και θα ανάψει στο βωμό της τελετής έναρξης της 12ης Μαθητιάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ