HELMEPA: Μήνυμα για καθαρές θάλασσες και ακτές

Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία 34 χρόνια, ο Γλάρος της HELMEPA με τα ξεχωριστά του μηνύματα υπενθυμίζει σε όλους την ανάγκη να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές μας.

Ωστόσο, τα στοιχεία από τους ετήσιους εθελοντικούς καθαρισμούς που συντονίζει η HELMEPA με παιδιά και ενήλικες, Μέλη και συνεργαζόμενους φορείς σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν τη σταθερή παρουσία πλαστικών κυρίως απορριμμάτων στις παραλίες μας.

Το σύνθημα της νέας καλοκαιρινής αφίσας του Γλάρου είναι εμπνευσμένο από τα μηνύματα φίλων της σελίδας της HELMEPA στο Facebook και είναι: «Αυτό το καλοκαίρι, ας αφήσουμε στην άμμο μόνο το ίχνος μας».  Προβάλλεται σιγά-σιγά σε όλη την Ελλάδα, όπου 7.500 παιδιά-μέλη της Παιδικής HELMEPA και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία «Ναυτίλοι» αναρτούν την αφίσα σε γειτονιές, σχολεία και παραλίες των περιοχών τους. Λιμεναρχεία, ΟΤΑ, Σύλλογοι, Ναυτικοί Όμιλοι και Ναυτικά Μουσεία παίρνουν μέρος στη διανομή της αφίσας την ίδια ώρα που πλοία και χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί μέλη της HELMEPA «ταξιδεύουν» το μήνυμα σε θάλασσες και λιμάνια του κόσμου.

Ας καταπολεμήσουμε αυτό το καλοκαίρι άγνοια και αδιαφορία γύρω μας, δείχνοντας το σεβασμό μας στη χώρα μας προστατεύοντας το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ