ECOCAMP: Στον Ερύμανθο για 12η χρονιά

Πριν 12 χρόνια ξεκίνησε μία ιδέα για ένα πρότυπο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θεσπίζει τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ECOCITY. Το ECOCAMP, η  οικολογική κατασκήνωση για εφήβους 12-16 ετών, θα πραγματοποιηθεί σε μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, στη μαγευτική Ροδέα, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής.

Ανάμεσα στο δάσος με τα έλατα, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους, στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, στήνεται η περιβαλλοντική κατασκήνωση. Σκοπός της ενέργειας είναι, να προσφέρει στους εφήβους που θα φιλοξενήσει, τη δυνατότητα διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και ιστορικής σημασίας και να τους ευαισθητοποιήσει μέσα από ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών δράσεων και ψυχαγωγίας για το περιβάλλον.

Στο ECOCAMP προτεραιότητα έχει o νέος κατασκηνωτής, ο οποίος μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας, συμμετέχει σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με στοιχεία από τον παραδοσιακό πολιτισμό της περιοχής, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα και εργαλεία.

Οι έφηβοι που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να  παρακολουθήσουν τη ζωή στη φάρμα σε συνεργασία με το βοσκό, ακολουθώντας ένα κοπάδι προβάτων και κάνοντας επίσκεψη σε κοντινή κτηνοτροφική μονάδα. Να πάρουν μαθήματα ιππασίας και να κάνουν βόλτα στο δάσους με ιππήλατη άμαξα, να κατέβουν τον Βουραϊκό και να γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία, ή ορειβατικό ποδήλατο πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Τέλος, μπορούν να γνωρίσουν και να πάρουν μέρος στη διαδικασία παραγωγής του αλευριού από το θερισμό του σιταριού, τη συγκέντρωση των σταχυών σε δεμάτια, τη μεταφορά τους στο αλώνι έως το αλώνισμά με οδηγίες του γεωργού.

Οι εγκαταστάσεις του ECOCAMP είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, πινγκ-πονγκ και πισίνα.

Το ECOCAMP είναι ένα πρόγραμμα του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των εφήβων της πόλης με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Θα υλοποιηθεί την εβδομάδα 1η έως 7 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ