ΔΕΔΔΗΕ: Συμβολή σε δράσεις για τον Πόρο στον Έβρο

Για την υποδειγματική του προσήλωση στην προστασία των πελαργών και στη διατήρηση των πλούσιων σε πελαργούς πολιτισμικών τοπίων στην Ελλάδα, το Ίδρυμα EuroNatur απένειμε στο χωριό Πόρος στον Έβρο τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών 2016.

Το βραβείο απένειμαν εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού οργανισμού για την προστασία του περιβάλλοντος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στον Πόρο.

Η ανακήρυξη του Πόρου ως Πανευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών, επετεύχθη χάρη στην πολυετή παρακολούθηση του είδους μέσω της δακτυλίωσης και της τοποθέτησης πομπών, στην τοποθέτηση και επισκευή τεχνητών φωλιών και στην τοποθέτηση συνεστραμμένων καλωδίων σε όλο το Δίκτυο της περιοχής.

Η συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτές τις δράσεις ήταν και είναι επί σειρά ετών καθοριστική, καθώς η Εταιρία συνεργάζεται στενά με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου για την προστασία και την παρακολούθηση των πελαργών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παραχωρεί τα καλαθοφόρα οχήματά του και με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων του, προσεγγίζονται οι πελαργοί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δακτυλίωσή τους, ενώ  παράλληλα κατασκευάζει ειδικές τεχνητές φωλιές στους στύλους και τοποθετεί συνεστραμμένα καλώδια στο Δίκτυο, τα οποία προστατεύουν τα πουλιά από τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας.

Η προστασία του ιδιαίτερα σημαντικού υγρότοπου του Δέλτα Έβρου, θα συνεχίσει να συνιστά προτεραιότητα για τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς βασικός άξονας της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υιοθετεί η Εταιρία αποτελεί η ενεργή και ουσιαστική συμβολή στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ