Αθηναϊκή: Πρωτοβουλία για Νηφάλιους Οδηγούς στην Πάτρα

Με κεντρικό μήνυμα «Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί», η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση την πρωτοβουλία της για την προώθηση της κουλτούρας του «Νηφάλιου Οδηγού», ιδιαίτερα μεταξύ των υποψήφιων και των νέων οδηγών της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία εστιάζει στους υποψήφιους και τους νέους οδηγούς, ώστε οι τελευταίοι να γίνουν κοινωνοί αυτής της ορθής συμπεριφοράς από νωρίς, πριν ακόμα βγουν στο δρόμο. Ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, οι νέοι οδηγοί της Πάτρας θα λαμβάνουν από τον Ιούλιο του 2016, το ειδικά σχεδιασμένο kit του Νηφάλιου Οδηγού, όπου μπορεί κανείς να βρει χρηστικά αντικείμενα και πληροφοριακό υλικό με συμβουλές υπεύθυνης κατανάλωσης. Το kit περιέχει επίσης το σήμα του νέου οδηγού («Ν»), το οποίο φέρει πάνω του το μήνυμα του Νηφάλιου Οδηγού, υπενθυμίζοντας τόσο στους νέους όσο και στους υπόλοιπους οδηγούς, τη σημασία της υπεύθυνης αυτής στάσης. Σε πρώτη φάση θα διανεμηθούν 1.000 kit στους νέους οδηγούς της Πάτρας, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους άμεσους πρεσβευτές της ιδέας του Νηφάλιου Οδηγού.

Νηφάλιος Οδηγός είναι αυτός που είναι προσεκτικός ως προς την κατανάλωση αλκοόλ, ώστε να είναι σε θέση να αποφύγει τις κακοτοπιές στο δρόμο. Είναι αυτός που σε μια βραδινή έξοδο, θα αναλάβει την ασφαλή επιστροφή της παρέας του, συμμετέχοντας μεν στη διασκέδαση, καταναλώνοντας όμως αλκοόλ υπεύθυνα, ώστε να είναι σε θέση να οδηγήσει με ασφάλεια. Είναι αυτός που είναι ενημερωμένος γύρω από τις συνέπειες της κατάχρησης αλκοόλ κι ελέγχει τον εαυτό του, ώστε να προλάβει πιθανά λάθη, είτε από τη δική του πλευρά, είτε από άλλους οδηγούς.

«Μαζί με τη ΜΚΟ «Νηφάλιοι-Στην υγειά μας» έχουμε ξεκινήσει από το 2008 μια κοινή προσπάθεια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ που αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Με την πρωτοβουλία που παρουσιάζουμε σήμερα, προχωράμε ένα βήμα παρακάτω σε συνεργασία με τη και με το Σύλλογο Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου «Ο Άγιος Νικόλαος» και δημιουργούμε τους πρώτους πρεσβευτές της κουλτούρας του Νηφάλιου Οδηγού στην Πελοπόννησο», σχολίασε η Έλλη Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας.

Τέλος, η Μ.Κ.Ο. «Νηφάλιοι – Στην Υγειά μας», ο Σύλλογος Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας «Ο Άγιος Νικόλαος» και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνέταξαν και συνυπέγραψαν το «Μανιφέστο του Νηφάλιου Οδηγού», το οποίο συμπυκνώνει το σκεπτικό της πρωτοβουλίας τους, καθώς και τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τη συνεργασία τους πάνω σε δράσεις, που προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Ήδη, το μανιφέστο υπογράφηκε απ’ όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση της πρωτοβουλίας. Σε επόμενο στάδιο, θα απευθυνθεί κάλεσμα προς τοπικούς και εθνικούς φορείς και συμμετόχους, ώστε να προσυπογράψουν το μανιφέστο, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιηθεί η απήχηση της κουλτούρας του Νηφάλιου Οδηγού και το μήνυμα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ