Alpha Bank: Δημιουργία του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας 2015

Για ένατη κατά σειρά χρονιά η Alpha Bank προέβη στη δημιουργία Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο οποίος έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διεθνώς αναγνωρισμένες κατευθυντήριες οδηγίες του οργανισμού Global Reporing Initiative – GRI G4, καθώς και τις αρχές του AccountAbility Principles Standard AA1000.

Η προετοιμασία του Απολογισμού πραγματοποιήθηκε μετά από σειρά συναντήσεων με Στελέχη πολλών Διευθύνσεων της Τραπέζης, υπό τον συντονισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μετά από σχετικό έλεγχο της KPMG Σύμβουλοι Α.Ε, η Τράπεζα κρίθηκε ότι πληροί τις απαιτήσεις GRI G4 «In accordance -Core».

Στα σημαντικότερα σημεία του απολογισμού σημειώνεται η συνέχιση του προγράμματος «Μαζί με στόχο την υγεία» για την προσφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού και ιατρικών μηχανημάτων σε ελληνικά νησιά, για την ενίσχυση των τοπικών ιατρείων.

Επίσης, σημασία δίνεται στη συνέχιση του προγράμματος «Χέρι Βοηθείας» για τη δωρεά τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν», επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη ενώ μέσω του προγράμματος «Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο» δόθηκε η δυνατότητα σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα να επισκεφθούν μουσεία και να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις.

Εξάλλου, 784 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε εθελοντικές εκδηλώσεις, ενώ κατά την Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank ενεργοποιήθηκαν πάνω από 1.000 εθελοντές σε επτά χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ