Unilever: Επίσκεψη Μπόλαρη στο εργοστάσιο Pummaro

Στο εργοστάσιο του PUMMARO στη Γαστούνη βρέθηκε, την Τρίτη 19 Ιουλίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης, προκειμένου να έχει μια επί τόπου ξενάγηση και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα Αειφόρου και Συμβολαιακής Καλλιέργειας Τομάτας, που εφαρμόζεται εδώ και 6 χρόνια από το εργοστάσιο, με συγκεκριμένα οφέλη για τους 100 συνεργαζόμενους παραγωγούς, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μπόλαρης επισκέφτηκε καλλιέργειες τομάτας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς των ομάδων Γαστούνης και Αμαλιάδας, ενώ στο εργοστάσιο του Pummaro οι κ.κ. Στέλλα Γεωργανά, Διευθύντρια, Ανδρέας Τσαπικούνης, Διευθυντή Παραγωγής και Δημήτρης Eυθυμιόπουλος, Διευθυντής Γεωπονικής Υπηρεσίας παρουσίασαν το πρόγραμμα και ξενάγησαν τον αναπληρωτή Υπουργό στην παραγωγική μονάδα.

Παρών ήταν και ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Σχέσεων με τα ΜΜΕ της ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «η αειφόρος, συμβολαιακή καλλιέργεια της τομάτας στο εργοστάσιό μας στη Γαστούνη, έχει πολύ σημαντικά οφέλη για τους παραγωγούς, την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον. Η εταιρεία μας απορροφά το 100% της σοδειάς των συνεργατών μας παραγωγών, εξασφαλίζοντας τους ένα σταθερό και σίγουρο εισόδημα, απαραίτητο κίνητρο για τους ίδιους ώστε να μείνουν κοντά στην γη τους και να συνεχίσουν να επενδύουν στην κορυφαία ποιότητα τομάτας που παράγει η περιοχή».

Το εργοστάσιο του PUMMARO, που απασχολεί σήμερα 100 εργαζομένους, προσφέρει στους καταναλωτές τομάτες με ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας για την παραγωγή τους, στο έπακρο, τις φυσικές μεθόδους. Η εφαρμογή των μεθόδων αυτών και, γενικά, των αρχών της αειφορίας σε όλη την κλίμακα της παραγωγής περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σταθερή επένδυση σε υποδομές και τη στήριξη των παραγωγών με ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, που όχι μόνο δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά, αντίθετα, προστατεύουν τη γη και τους φυσικούς πόρους της περιοχής. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η μισή περίπου σοδειά τομάτας του προγράμματος εξάγεται, μέσω του PUMMARO σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της εξαγωγικής δυναμικής της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ