ΑΧΑ και Ι.Ο.ΑΣ. εκπαίδευσαν μαθητές Γυμνασίου–Λυκείου

Η ΑΧΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», υλοποίησε για 5η συνεχή χρονιά εκπαιδευτικά προγράμματα για θέματα οδικής ασφάλειας, προς μαθητές ηλικίας 15 – 18 ετών. Από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016 περισσότεροι από 4.600 μαθητές σε όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που περιλάμβανε:

–    Συζήτηση με εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΙΟ.Α.Σ.
–    Προβολή παρουσίασης και ειδικού οπτικοακουστικού υλικού.
–    Συμμετοχή των μαθητών μετά την εκπαίδευση, στο online ερωτηματολόγιο www.kantososta.gr.

Η εκπαίδευση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων αποτελεί για την ΑΧΑ έναν διαχρονικό πυλώνα ανάπτυξης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Στόχος της ΑΧΑ είναι να συμβάλει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην αντιμετώπιση αυτού του  κρίσιμου προβλήματος για τη χώρα, τόσο από κοινωνικής όσο και από οικονομικής άποψης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας, το 2015, 789 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο ενώ 1.068 τραυματίστηκαν σοβαρά. Παράλληλα ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) ανακοινώνει πως η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που δαπανούν 1,45% του ετήσιου ΑΕΠ τους εξαιτίας των τροχαίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here