Περ. Στερεάς Ελλάδας: Υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ένταξης για την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας με το ποσό των 296.875 ευρώ προκειμένου να  υποστηριχθούν οι μαθητές της Περιφέρειάς μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Πράξη αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2016-2017, μέσω της στελέχωσης τους με το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι τέτοια προγράμματα βάζουν την σφραγίδα τους στην ισονομία και τον πολιτισμό μας. «Οι ευκαιρίες πρέπει να δίνονται σε όλους. Όλοι ανεξαιρέτως έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στην παιδεία και τη γνώση και εμείς έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να την εξασφαλίζουμε» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here