UPS: A+ στη διαφάνεια

Η UPS δημοσίευσε την τελευταία ετήσια αναφορά αειφόρου ανάπτυξης και συμπεριλήφθηκε φέτος στις 10 μόνο επιχειρήσεις των Η.Π.Α. που έχουν ενταχθεί στην οργάνωση Global Reporting Initiative GRI, φτάνοντας στο ανώτερο επίπεδο διαφάνειας (A+).

Η νέα αναφορά, που συνοψίζει τις προσπάθειες για αειφόρο ανάπτυξη της UPS για το 2011, έλαβε την κατάταξη Α+, αφού ήταν απολύτως σύμφωνη με τα πρότυπα αναφοράς της GRI και έλαβε την πιστοποίηση της επανεξέτασης από την Deloitte & Touche LLP.
«Μία από τις βασικές αρχές της στρατηγικής για αειφόρο ανάπτυξη της UPS είναι η δέσμευση μας για διαφάνεια», σημείωσε στην αναφορά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Scott Davis. «Στη φετινή αναφορά εσωκλείουμε περισσότερες πληροφορίες από κάθε άλλη φορά… Αναφερόμαστε στην πενταετή πρόοδο μας, τις επιτυχίες αλλά και τις προκλήσεις. Τώρα, εστιάζουμε στο μέλλον».

Η UPS βλέπει τις αναφορές αειφόρου ανάπτυξης ως πολύτιμο εργαλείο αξιολόγησης της λειτουργίας και της δέσμευσης μιας εταιρείας ως προς τις πραγματικά βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, για τους πελάτες, τους επενδυτές και άλλους μετόχους.
Η αναφορά δείχνει πως η UPS υπερέβη τους τέσσερις από τους εφτά στόχους βιωσιμότητας που είχε ορίσει για το 2011. Η εταιρεία πέτυχε τους στόχους της όσον αφορά στην ασφάλεια των εργαζομένων, τη συχνότητα αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, τις εκπομπές ρύπων των αεροσκαφών και τη διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης. Η αναφορά φανερώνει επίσης την πρόοδο της εταιρείας αναφορικά με τους στόχους της αποδοτικής χρήσης καυσίμων αεροσκαφών, της ικανοποίησης των υπαλλήλων και των φιλανθρωπικών συνεισφορών.

Ο Scott Wicker, υπεύθυνος αειφόρου ανάπτυξης, πρόσθεσε τα εξής επιτεύγματα:
•    Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία σχεδιασμού πορείας, η UPS απέφυγε την οδήγηση 137 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, εξοικονομώντας 31,8 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου και 83.000 μετρικούς τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
•    Η διευρυμένη εφαρμογή της τηλεματικής τεχνολογίας μείωσε, κατά περισσότερα από 98 εκατομμύρια λεπτά, το χρόνο αδράνειας της μηχανής, εξοικονομώντας 2,5 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου.
•    Η UPS κατάφερε να μειώσει την καθαρή κατανάλωση ενέργειας στις εγχώριες εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.
•    Η UPS σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο Carbon Disclosure Project ανάμεσα σε όλες τις επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και ισοβάθμησε με τρεις άλλες εταιρίες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.
•    Το 2011, οι συνολικές εκπομπές μειώθηκαν κατά 3,5% αν και ο όγκος των μεταφερόμενων πακέτων αυξήθηκε κατά 1,8%.
•    Οι εργαζόμενοι έκαναν 100.000 δεσμεύσεις να ενεργούν με πιο  περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο.
Για πρώτη φορά, η UPS παρουσίασε το «materiality matrix», έναν πίνακα που χαρτογραφεί τα ενδιαφέροντα της εταιρείας και το βαθμό σύγκλισης τους με τα συμφέροντα των άλλων ομάδων ενδιαφέροντος. Ο πίνακας θα χρησιμοποιηθεί για να κατευθύνει την επιχείρηση καθώς θέτει τις μελλοντικές προτεραιότητες αειφόρου ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Wicker.
Επίσης, για πρώτη φορά, η αναφορά παρέχει παραδείγματα σχετικά με τις άμεσες και έμμεσες οικονομικές συνεισφορές της εταιρείας. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν:
•    Αποζημίωση και προνόμια εργαζομένων-  $27,6 δισεκατομμύρια
•    Πληρωμένοι φόροι-  $3,1 δισεκατομμύρια
•    Πληρωμένα μερίσματα-  $2 εκατομμύρια
•    Εκπαίδευση που παρέχεται στους εργαζομένους- $17,5 εκατομμύρια ως παροχή διδάκτρων σε 14.764 μαθητές
Απασχόληση 398.242 μόνιμων εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων 77.706 ατόμων εκτός των Η.Π.Α.

«Η ετήσια αναφορά βιωσιμότητας συνοψίζει τις επιδόσεις, τις φιλοδοξίες και τους στόχους της UPS από οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής άποψης» εξήγησε ο Wicker. Αυτή τη χρονιά, η αναφορά περιλαμβάνει επίσης εκθέσεις, infographics και απόψεις σχετικά με τη στάση της εταιρείας όσον αφορά τα βιοκαύσιμα, το μέλλον των καυσίμων και της ενέργειας, τη διαχείριση του φαινομένου του θερμοκηπίου, τις μεθόδους εκπαίδευσης των μελλοντικών ηγετών από τη UPS και τους τρόπους με τους οποίους ανταποκρίνεται το UPS Foundation στις ανάγκες της κοινωνίας.

Για να δείτε τη νέα αναφορά, επισκεφτείτε το www.ups.com/sustainability.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ