Adecco: H Camille Clément είναι η «CEO for One Month» 2016

Ο Όμιλος Adecco ανέδειξε πρόσφατα την Camille Clément ως την “Global CEO for One Month” 2016.

Ανάμεσα σε περισσότερους από 54.600 υποψηφίους από όλο τον κόσμο, αναδείχθηκαν 50 ταλαντούχοι νέοι που εργάστηκαν ως CEOs for One Month στην Adecco στη χώρα τους. Οι δέκα πιο ταλαντούχοι -μία από τους οποίους και η CEO for One Month της Adecco Ελλάδας, Εύα Αδόσογλου- ταξίδεψαν στο Άμστερνταμ για να λάβουν μέρος σε διαδικασία αξιολόγησης και να διεκδικήσουν τη θέση του Global CEO for One Month. Η επιλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς και οι δέκα υποψήφιοι αποδείχθηκαν πολύ ταλαντούχοι. Τελικά, η Camille Clément, διαθέτοντας συνδυασμό χαρακτηριστικών όπως δημιουργικότητα, στρατηγική σκέψη, ομαδικό πνεύμα και πάθος, κατέκτησε τη θέση και θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί μαζί με τον CEO του Ομίλου Adecco Alain Dehaze. Η εμπειρία που προσφέρει το πρόγραμμα “CEO for One Month” δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες μια δυναμική ώθηση στην καριέρα τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες, την αυτοπεποίθηση και την απασχολησιμότητά τους.

Η Camille θα δει στην πράξη πώς υψηλόβαθμα στελέχη αντιμετωπίζουν την πρόκληση της διοίκησης μιας πολυεθνικής εταιρείας 22 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρίσκεται στη λίστα του Fortune 500. Πέρα από το γεγονός ότι θα γνωρίσει σε βάθος τις λύσεις ανθρώπινου δυναμικού και τις υπηρεσίες στελέχωσης που προσφέρει ο Όμιλος Adecco, θα αναπτύξει επιχειρηματικές δεξιότητες, θα ασχοληθεί στην πράξη με θέματα διοίκησης, οικονομικών και marketing της εταιρείας, και θα βιώσει την εμπειρία της δημόσιας ομιλίας ως εκπρόσωπος του Ομίλου Adecco. Στο τέλος του μήνα, η εταιρεία θα προσφέρει στην Camille μια θέση με βάση τις φιλοδοξίες και τις ικανότητές της.

Νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Η έλλειψη όμως κατάλληλων δεξιοτήτων και εμπειρίας δυσκολεύει την προσπάθειά τους αυτή. Στο «World Employment and Social Outlook» του ILO, που δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου, φαίνεται ότι η ανεργία των νέων βρίσκεται και πάλι σε άνοδο. Πρόσφατη έρευνα της Adecco με τίτλο «Νέοι και Εργασία: Όνειρα και Ετοιμότητα», δείχνει ότι οι νέοι πιστεύουν ότι η έλλειψη εμπειρίας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας. Το πρόγραμμα «CEO for One Month» βοηθά τους ταλαντούχους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν χρήσιμη επαγγελματική εμπειρία που θα ενισχύσει την απασχολησιμότητά τους και θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους με αυτοπεποίθηση.

Η διαδικασία για την επιλογή του φετινού Global CEO for One Month ξεκίνησε τον Μάρτιο. Περισσότεροι από 54.600 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο δήλωσαν συμμετοχή. 50 από αυτούς επιλέχθηκαν να εργαστούν κοντά στους Γενικούς Διευθυντές της Adecco στις χώρες τους. Στη συνέχεια, 10 από αυτούς επιλέχθηκαν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να συμμετάσχουν στο boot camp που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ και 5 τελικά ταξίδεψαν στο Τόκυο για την ανάδειξη του «Global CEO for One Month».

Και οι 50 “CEOs for One Month” απέκτησαν χρήσιμη εμπειρία και ανέπτυξαν δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες από τους σημερινούς εργοδότες, όπως στρατηγική σκέψη, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, επικοινωνιακές δεξιότητες,  ευελιξία και δημιουργικότητα. Σε όλους τους “CEOs for One Month” θα προσφερθούν περαιτέρω επαγγελματικές ευκαιρίες και καθοδήγηση από τον Όμιλο Adecco.

Η πρωτοβουλία “CEO for One Month” αποτελεί μέρος του προγράμματος Adecco Way to Work, που στοχεύει στην αντιμετώπιση της έλλειψης δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της απασχολησιμότητας των νέων και στην υποστήριξη της ένταξής τους στην αγορά εργασίας. Μέσω του Adecco Way to Work, ο Όμιλος Adecco προσφέρει στους νέους πρακτική άσκηση και μαθητεία (πάνω από 5.000 θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας έχουν προσφερθεί το διάστημα 2015-2016), επαγγελματικό προσανατολισμό και κατάρτιση.

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Camille, τη “CEO for One Month” 2016 του Ομίλου Adecco! Η Camille έδειξε πως έχει ό, τι χρειάζεται ένας μελλοντικός ηγέτης και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της. Παρόλα αυτά, η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, αφού και οι 50 “CEOs for One Month” ήταν εντυπωσιακοί. Είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να τους προσφέρουμε μια σημαντική εμπειρία που μπορεί να κάνει τη διαφορά για το μέλλον τους. Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να είναι τολμηροί, ποτέ να μην φοβούνται την αποτυχία, γιατί θα μάθουν από αυτή. Εν τω μεταξύ, ο Όμιλος Adecco θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη σταδιοδρομία τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ