Τσιρώνης: Συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, συμμετείχε στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σκοπός του Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της 22ης Συνόδου των Μερών που θα λάβει χώρα στο Μαρακές του Μαρόκου τον ερχόμενο Νοέμβριο και όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παρά τις επιμέρους αντιθέσεις και διαφορετικές οπτικές, στο Συμβούλιο Υπουργών συμφωνήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπροσωπηθεί με ενιαία φωνή προκειμένου να έχει μια ισχυρή παρουσία και να μπορέσει, για ακόμα μια φορά, να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ισχυρού νομικά δεσμευτικού νομικού εργαλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, συμφωνήθηκε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν κυρώσει έως την 7η Οκτωβρίου τη Συμφωνία των Παρισίων, να ενημερώσουν από κοινού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία πριν από την έναρξη της Συνόδου του Μαρακές. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσιρώνης ενημέρωσε ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την κύρωσή της με την εισαγωγή στην ολομέλεια της Βουλής, την 5η Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here