SolidarityNow: Εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Διώξε το Φόβο. Δώσε στέγη»

Με βασικό μήνυμα «Διώξε το Φόβο. Δώσε Στέγη» το SolidarityNow ξεκινά πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία για το Πρόγραμμα Στέγασης & Φιλοξενίας“Home for Hope”, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τηνενθάρρυνση των πολιτών να «ανοίξουν το σπίτι τους» και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης.

Τι είναι το Πρόγραμμα Home for Hope

Το Home for Hope που υλοποιείται από το SolidarityNow από τον Απρίλιο του 2016, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, αφορά στην υποστήριξη και την προσφορά στέγης σε αιτούντες άσυλο και άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

To SolidarityNow έχει δημιουργήσει 800 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες -600 σε Αθήνα/Αττική και 200 στη Θεσσαλονίκη, και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό θα εξασφαλίσει αξιοπρεπή στέγαση για αυτή την ευάλωτη ομάδα πληθυσμού στην Ελλάδα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Διώξε το Φόβο. Δώσε στέγη. Δώσε ελπίδα».

Με στόχο να περάσει δυναμικά το μήνυμα και να ενθαρρύνει τους πολίτες να αναλάβουν δράση… φιλοξενίας, η ενημερωτική εκστρατεία του SolidarityNow, από τον Οκτώβριο και για τους επόμενους δύο μήνες, θα ξεδιπλωθεί στο ευρύ κοινό με «όχημα» πολυποίκιλες δράσεις:

  • ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος www.homeforhope.gr, με αναρτημένο το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για το πρόγραμμα, στοιχεία επικοινωνίας καθώς και online φόρμα για να δηλώσει κανείς άμεσα το ενδιαφέρον του να φιλοξενήσει
  • τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με τίτλο «Διώξε το Φόβο!» (το οποίο μεταδίδεται δωρεάν από τα Μέσα Ενημέρωσης ως κοινωνικό μήνυμα)
  • καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
  • διαδικτυακή καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης
  • μεγάλη εγκατάσταση (building installation) η οποία θα «ντύσει» το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας
  • προβολή της εκστρατείας στο ΜΕΤΡΟ και τον ΗΣΑΠ

 

Η ενημερωτική εκστρατεία του SolidarityNow υλοποιήθηκε αφιλοκερδώς από την εταιρία επικοινωνίας SohoSquare ενώ η ταινία «Διώξε το Φόβο» από την εταιρία Foss Productions.

Το τηλεοπτικό μήνυμα και οι πρωταγωνιστές του

Το τηλεοπτικό μήνυμα της εκστρατείας με τίτλο «Διώξε το Φόβο» παρουσιάζει την πραγματικότητα που βιώνουν οι πρόσφυγες -την αγωνία για το άγνωστο, το διαφορετικό και τη συνύπαρξη. Φόβοι που μοιράζονται ωστόσο, τόσο εκείνοι που φιλοξενούνται όσο κι εκείνοι που φιλοξενούν. Φόβοι που μόνομαζί μπορούν να υπερκεράσουν.

Στην τηλεοπτική εκστρατεία του SolidarityNow, ο πρόσφυγας που μετέχει δεν είναι ηθοποιός. Είναι ο Άλαα, ένας από τους πρόσφυγες-ωφελούμενους του προγράμματος Home for Ηope. Μία οικογένεια Ελλήνων φιλοξενεί τον ίδιο και την οικογένειά του στο σπίτι της μέχρι εκείνη να αναχωρήσει για την Ιρλανδία. Και με το δικό του τρόπο, μετέχοντας στο σποτ, ο Άλαα θέλει να περάσει το δικό του μήνυμα στους πολίτες που τον βλέπουν και τον ακούν: «Διώξε το Φόβο. Δώσε Ελπίδα και Στέγη».

#We Are Family

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα, μέσα από το φωτογραφικό & videoproject με τίτλο #WeAreFamily, σε συνεργασία με το βραβευμένοφωτορεπόρτερ Γιώργο Μουτάφη, θα παρουσιάζονται μέσα από τα social media του SolidarityNow αληθινές ιστορίες συγκατοίκησης προσφύγων και πολιτών που άνοιξαν το σπίτι τους για να προσφέρουν φιλοξενία.

Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας να δουν αυτούς τους ανθρώπους με τα μάτια ενός συγγενή, ενός φίλου που ανοίγει το σπίτι του, τους υποδέχεται και τους φιλοξενεί. Και μοιράζεται: το χώρο του, τη φιλία του, το τραπέζι του, τον πολιτισμό του.  

Ας γίνουμε μέρος της λύσης

Το SolidarityNow μέσα από την εκστρατεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες που διαβιούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να επιδείξουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους προσφέροντας τη φιλοξενία τους σε ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο.

«Είναι σπουδαίο, σε μια χρονική συγκυρία που το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα φθίνει και ξεχνιέται -ως μη επείγον- και σε μία εποχή που φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας, να αφήσουμε κατά μέρος το φόβο και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας. Ας δώσουμε σε ανθρώπους που  στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη, τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές και ασφαλές κατάλυμα», σημειώνει η Σοφία Ιωάννου,Διευθύντρια Επικοινωνίας του SolidarityNow.

Μείνετε συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σας δέκτες, αναζητήστε γύρω σας εικόνες και πρόσωπα του “Home forHope“, ακολουθήστε μας στη διαδικτυακή καμπάνια που ξεκινά και γίνετε κι εσείς συμμέτοχοι στη λύση!

Ένα κλικ στο www.homeforhope.gr αρκεί για να γίνει η αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ