«Γιορτή Ανακύκλωσης» στον Πύργο με την συμμετοχή του Τσιρώνη

Tην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τον Δήμο Πύργου, η «Γιορτή της Ανακύκλωσης», με την συμμετοχή και του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη.

Τον Αν. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την ανακύκλωση Διονύσης Μπέλτσος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο συντονιστής της ΠΚ Ηλείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργος Γουβιάς, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΕΕΑΑΑ (σε θέματα ΟΤΑ), Δημήτρης Παπασωτήριου.

Για δεύτερη χρονιά, στην πόλη του Πύργου, η έννοια της Ανακύκλωσης, πήρε «σάρκα και οστά» και μετατράπηκε σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, μέσα από το οποίο οι μικροί και οι μεγάλοι, ενημερώθηκαν για την σημασία της αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να ανακυκλώσουμε τα υλικά μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, Ο Γιάννης Τσιρώνης μεταξύ άλλων συνομίλησε για την ανακύκλωση με μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής, ενώ συμμετείχε μαζί τους στα σχετικά διαδραστικά παιχνίδια.

Σημειώνεται πως ο δήμος του Πύργου αποτελεί ήδη πρότυπο ανακύκλωσης για τα πράσινα σημεία που λειτουργούν στην πόλη αλλά και για τα ποσοστά της ανακύκλωσης που κάθε μήνα καταγράφονται ανοδικά στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ανακύκλωσης, ειδικό κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, «δίδαξε» στα παιδιά την σημασία της ανακύκλωσης, ενώ στο χώρο λειτούργησε και λούνα παρκ για τους μικρούς επισκέπτες.

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε μετά το τέλος της εκδήλωσης: «Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους δημότες να ανακυκλώνουν, ενημερώνοντάς τους αρχικά για τα σημαντικά οφέλη που θα έχουν οι ίδιοι στην ποιότητα της ζωής τους. Για τα μικρά παιδιά πάντα είναι πιο εύκολο να μάθουν για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, ακόμα και μέσα από το παιχνίδι όπως σήμερα, ώστε να αποκτήσουν θετικότερη στάση γι’ αυτήν στο μέλλον. Ο Δήμος Πύργου έχει κάνει τεράστια πρόοδο στον τομέα αυτόν, τόσο όσο αφορά στην ενημέρωση, όσο και στην υλοποίηση δράσεων για την ανακύκλωση. Από αρνητικό παράδειγμα με τα βουνά σκουπιδιών, μετατράπηκε σε μια πόλη υπόδειγμα για την ανακύκλωση, γιατί ο Δήμαρχος και η κοινωνία του Πύργου είχαν το θάρρος να μην κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά να το λύσουν με ολοκληρωμένη διαχείριση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here