Δεκατιανό Στα Σχολεία με τη συμβολή της PepsiCo

Η PepsiCo, Tasty Foods και PepsiCo – HBH, στο πλαίσιο της εταιρικής της κουλτούρας για «Απόδοση με Σκοπό» συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δεκατιανό στα Σχολεία», προσφέροντας γεύματα σε περισσότερους από 11.000 μαθητές σε 68 σχολεία της Αττικής σε εβδομαδιαία βάση!

Το «Δεκατιανό στα Σχολεία», ένα πρόγραμμα των συναρμόδιων Υπουργείων

  • Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
  • Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

έκανε την έναρξή του για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016. Η PepsiCo, πιστεύοντας βαθιά στις συνέργειες μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, συμμετέχει δυναμικά στο πρόγραμμα προσφέροντας δεκατιανό σε 11.050 μαθητές 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Αττικής. Η εταιρεία πιστεύει πως η σωστή διατροφή χαρίζει καλύτερη και μακροβιότερη ζωή, γι’ αυτό και προσφέρει στα παιδιά 198.000 τεμάχια ελληνικό φυσικό χυμό πορτοκάλι ΗΒΗ, Quaker Bars και Cheetos Sweetos μέχρι το τέλος του έτους.

Έρευνα, που διενήργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, έδειξε ότι το να τρώνε τα παιδιά όλα μαζί κάτι υγιεινό είναι:

  • μία παιδευτική εμπειρία
  • δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα μέσα στο σχολείο και
  • τα παιδιά δηλώνουν ότι αυτό που κάνουν όλα μαζί είναι ωραίο «σαν εκδρομή».

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι η σχολική επίδοση των παιδιών αυξήθηκε κατά 40% και ότι βελτιώθηκε η σχολική συμπεριφορά.

Η κυρία Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων δήλωσε σχετικά «Φιλοσοφία μας είναι ότι ό,τι είναι καλό για την κοινωνία, είναι καλό και για το επιχειρείν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας μας, Indra Nooyi, εξηγώντας με στοιχεία την πρόοδο στη φιλοσοφία «Απόδοση με Σκοπό» τα τελευταία 10 χρόνια αλλά και κοιτώντας τις νέες δεσμεύσεις της PepsiCo μέχρι το 2025 «την άδεια λειτουργίας της εταιρίας την παίρνουμε από την κοινωνία και μαζί πορευόμαστε στο νέο τρόπο λειτουργίας, όπου οι εταιρίες δεν εστιάζουν απλά στο να βγάλουν κέρδη, αλλά στο να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο». Οι εταιρείες, λοιπόν, οφείλουν να διασφαλίσουν ένα πιο υγιές μέλλον για τα παιδιά μας, την κοινωνία, αλλά και τους εργαζόμενούς τους, ώστε να φέρνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά στην εργασία. Η επιτυχία αυτή διασφαλίζεται με τη συνεργασία των δημόσιων και τοπικών φορέων. Άλλωστε στην PepsiCo, το όραμά μας για «Απόδοση με Σκοπό» αποτυπώνεται σε μία σειρά πρωτοβουλιών, που στηρίζουν την κοινωνία, όπως τα πολυβραβευμένα προγράμματα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!» και «PepsiCo School». Με την κινητοποίηση όλων των εταιρειών μπορούμε να διασφαλίσουμε το δεκατιανό ή ακόμα και το μεσημεριανό ακόμη περισσότερων παιδιών, που το έχουν ανάγκη.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here