FCA: Ηγέτης στη δέσμευση για την Κλιματική Αλλαγή

Μέσα από την κατάταξή του στη Λίστα “Α” του Προγράμματος Κλιματικής Αλλαγής 2016 του CDP, ο όμιλος FCA αναγνωρίζεται για ακόμα μια χρονιά ως παγκόσμιος ηγέτης με αφορμή τη δέσμευσή του και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες εταιρείες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του CDP, που παρέχει ανεξάρτητη αξιολόγηση της προσέγγισης και των αποτελεσμάτων αυτών των εταιρειών στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σημειώνεται πως μόνο το 9% των εταιριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατέλαβαν φέτος μια θέση στη Λίστα “Α”. Τα αποτελέσματα αυτά δημοσιεύονται στην έκθεση του CDP για την Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή “Out of the starting blocks: Tracking progress on corporate climate action”, που καταγράφει την πρόσφατη πρόοδο των μεγαλύτερων διεθνώς εισηγμένων εταιριών σε θέματα περιβάλλοντος.

Ο όμιλος FCA πιστεύει ότι οι αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα επείγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα, μπορούν να επιτευχθούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που συνδυάζει την ατομική με τη συλλογική δέσμευση. Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η κατάρτιση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, την οποία θα συστήσουν από κοινού τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς και η επένδυση σε διαδικασίες και τεχνολογίες που  καθιστούν τη δέσμευση αυτή εφαρμόσιμη. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κεντρικό ρόλο στο μοντέλο που ακολουθεί η FCA σε ό,τι αφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της και έχουν αναγνωρισθεί ως τέτοια από το CDP στη βάση της διαφάνειας και της εύρυθμης λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ