ΓΓΙΦ: Στην Επίσημη Τελετή Απονομής Βραβείων της Unicef

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, συμμετείχε στην Επίσημη Τελετή Απονομής Βραβείων της Unicef, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 21/11/2016 στη Στοά του Βιβλίου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των Παιδιών, που τιμάται ετησίως στις 20 Νοεμβρίου.

Σε αυτή βραβεύτηκαν τα έργα των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με θέμα: «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους».

Με γνώμονα τα ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά, τα έργα του φετινού διαγωνισμού, αποτέλεσαν τη «φωνή των παιδιών για τα προσφυγόπουλα».

Η Γενική Γραμματέας απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας συνοπτικά ορισμένες από τις δράσεις της ΓΓΙΦ, στις οποίες πρωταγωνιστές είναι η Παιδεία και τα παιδιά, όπως:

  • Η επιμόρφωση περισσότερων από 300 στελεχών και εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ισότητας και φύλου από το ΕΚΔΔΑ
  • Οι προτάσεις που κατέθεσε η ΓΓΙΦ στο Υπουργείο Παιδείας για την ένταξη της ισότητας των φύλων και την ανάπτυξη μηδενικής ανοχής στη σεξουαλική παρενόχληση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  • Η συνεχής υλοποίηση ημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας και επιμορφωτικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε θέματα έμφυλης βίας και στερεοτυπικών συμπεριφορών
  • Οι επισκέψεις σχολικών τμημάτων στην ΓΓΙΦ για την ενημέρωσή τους γύρω από θέματα που προάγουν την ισότητα των φύλων και καταρρίπτουν τα έμφυλα στερεότυπα
  • Η προκήρυξη των δύο νέων πανελλήνιων μαθητικών διαγωνισμών δημιουργίας video –blog/ιστολογίου της ΓΓΙΦ,  με θέμα το φύλο και το περιβάλλον (για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και το παιχνίδι για όλα τα παιδιά (για την πρωτοβάθμια).

Επίσης, η Γενική Γραμματέας έκανε ειδική αναφορά στο πρόσφατο νομοσχέδιο της Τουρκίας, σύμφωνα με το οποίο οι βιαστές ανηλίκων θα αθωώνονται, αν παντρευτούν το ανήλικο θύμα. Στο ενδεχόμενο της ψήφισης ενός τέτοιου νομοσχεδίου, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά θα παραμένουν απροστάτευτα σε κάθε μορφή βίας, αφού, ουσιαστικά, ο βιαστής ανηλίκων θα παραμένει ατιμώρητος.

Ακόμη, η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για το σύνολο του έργου της Unicef και δήλωσε ότι: «θα είμαι δίπλα σας σε κάθε δράση που προάγει την ισότητα και τις ίσες ευκαιρίες για όλους  και όλες –πόσο μάλλον για τα παιδιά».

 Η λήξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με την απονομή των βραβείων, όπου η Γενική Γραμματέας πρόσφερε το βραβείο «Νίκος Αναλυτής», το οποίο έλαβε η δ’ τάξη του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Ψαρής Φοράδας Ηρακλείου Κρήτης στην κατηγορία του παραμυθιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ