Lamda Hellix: Διεθνής διάκριση για έργο του ΕΔΕΤ

Το Best Modular Deployment Award in Europe, Middle East and Africa, απονεμήθηκε στη LAMDA HELLIX για την υλοποίηση λύσης containerized data center πλήρως τροφοδοτούμενο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων DatacenterDynamics EMEA Awards 2016.

Το βραβείο αφορά στο έργο που ανέλαβε και υλοποίησε η LAMDA HELLIX για λογαριασμό του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η καινοτομία του έργου συνίσταται στην ενεργειακή τροφοδότηση του data center από τον ποταμό Λούρο, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70%. Tο data center λειτουργεί εντός μεταλλικών φορητών, προκατασκευασμένων οικίσκων (containers), που σχεδίασε ειδικά η LAMDA HELLIX και κατασκεύασε η Schneider Electric ώστε να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με το φυσικό περιβάλλον.

Τα DatacenterDynamics EMEA Awards 2016 θεωρούνται τα “Oscars” της βιομηχανίας των data centers και αποτελούν τον πλέον αναγνωρισμένο θεσμό βραβείων παγκοσμίως, όπου επιβραβεύεται η αριστεία στο σχεδιασμό και τη λειτουργία υπηρεσιών και λύσεων data center. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Ο Γιάννης Νούλης, Director Integration & Consulting Services της LAMDA HELLIX, δήλωσε σχετικά: «Σε κάθε υλοποίηση έργου Data Center,που αναλαμβάνουμε στη LAMDA HELLIX, επιδιώκουμε την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών λύσεων που συνδυάζουν τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και ταυτόχρονα μεριμνούν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που βραβευτήκαμε για ένα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά καινοτόμο έργο που μας καθιστά πρωτοπόρους διεθνώς».

Ο Ευάγγελος Φλώρος, Project Manager HPC Team Lead του ΕΔΕΤ, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός data center που θα επεκτείνει και θα ενισχύσει τις υποδομές του δικτύου μας ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούσε την πιο σύγχρονη και ενεργειακά αποδοτική λύση. Η συνεργασία με τη LAMDA HELLIX για την υλοποίηση αυτού του έργου απεδείχθη αξιόπιστη και πρωτοποριακή επιλογή. Η βράβευση των συνεργατών μας για το έργο αυτό είναι επιστέγασμα της άψογης συνεργασίας μας και απόδειξη πως η εγχώρια αγορά ΤΠΕ διαθέτει ισχυρές νησίδες καινοτομίας, άξιες να αναπτύξουν υποδομές παγκόσμιας κλάσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ