«Αγάπησε την κοιλιά σου»

Στον «αέρα» βρίσκεται ο ελληνικός διαδικτυακός τόπος www.loveyourtummy.gr που επιμελήθηκε η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε., στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO), για την εύρυθμη λειτουργία του κατώτερου γαστρεντερικού συστήματος στη συνολική ευεξία και ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Η 12μηνη καμπάνια «Αγάπησε την κοιλιά σου», που υποστηρίζεται από τη Danone, έχει στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ευημερία του πεπτικού τους και να πάψουν να δέχονται τις διαταραχές της πέψης, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και υπερβολικό μετεωρισμό ως φυσιολογικά. Μελέτες αποδεικνύουν πως ένα εντυπωσιακό ποσοστό (80%1) γυναικών σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από δυσφορία του κατώτερου γαστρεντερικού συστήματος, η οποία μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής2, ενώ οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (WGO) δηλώνουν ότι η ευημερία του πεπτικού συστήματος συχνά αγνοείται, και είναι παρεξηγημένη ή υποτιμημένη.
Πλέον και στην Ελλάδα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας και του μοναδικού τεστ που ονομάζεται «Τύπος Κοιλιάς», οι επισκέπτες μπορούν να κατανοήσουν τα αίτια για τη διαταραχή της πέψης τους, έτσι ώστε να αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση της.
«Το πεπτικό σύστημα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία όλου του οργανισμού. Υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου και του πεπτικού συστήματος αλλά ταυτόχρονα το πεπτικό έχει δική του νευρική αυτορρύθμιση, το εντερικό νευρικό σύστημα, που δουλεύει αυτόνομα ακόμη κι αν αποκοπεί η νευρική επικοινωνία του με το κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού» όπως επισημαίνει ο κος Γεράσιμος Ι. Μάντζαρης Διευθυντής, Α’ Γαστρεντερολογική Κλινική, ΓΝΑ Ευαγγελισμός, υπογραμμίζοντας πως «Αντιλαμβάνεται επομένως εύκολα ο καθένας μας πόσο σημαντική αρνητική επίδραση έχει οποιαδήποτε σοβαρή δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος στην ευεξία, την ποιότητα της ζωής μας, την ικανότητα να εργαστούμε φυσιολογικά αλλά και να διατηρήσουμε ανεπηρέαστες άλλες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Η έγκαιρη ανίχνευση και αποκατάσταση των όποιων διαταραχών θα βοηθήσει να αποτραπούν μονιμότερες διαταραχές της υγείας μας. Μέθοδοι όπως οι “TummyTypes”, ενημερώνουν το κοινό για να καταλάβει πως εργάζεται το πεπτικό σύστημα, να αντιληφθεί με σαφήνεια τη φύση και τα συμπτώματα των διαταραχών του και να προσπαθήσει να τις αποκαταστήσει. Η καμπάνια “LoveYourTummy”, του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας (World Digestive Organization), δείχνει πως μπορούν οι ίδιοι οι ασθενείς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από διαδικασίες, αλλάζοντας απλά πράγματα στον τρόπο της ζωής τους, ανακουφίζοντας τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα».
Η Ναυσικά Φρίμα, Health Affairs Manager, Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα A.E., Διδάκτωρ Γενετικής, τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, υπογραμμίζει πως «Είμαστε πολύ περήφανοι που δίνεται στη Danone η ευκαιρία να συμμετέχει σε μια τόσο ενδιαφέρουσα καμπάνια του Παγκόσμιου Οργανισμού Γαστρεντερολογίας. Η κοιλιά μας όχι μόνο τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι πλέον γνωστό ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης μας, μιας και το έντερο αναγνωρίζεται από πολλούς επιστήμονες ως δεύτερος εγκέφαλος του σώματος».

Μερικά από τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα του πεπτικού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η πεπτική δυσφορία, το φούσκωμα, η δυσκοιλιότητα και το πρήξιμο. Τα καλά νέα είναι ότι για πολλούς ανθρώπους, η διαταραχή της πέψης μπορεί να βελτιωθεί με απλή σωστή διατροφή και αλλαγές στον τρόπο ζωής, οι οποίες περιγράφονται από τον WGO στην καμπάνια «Αγαπήστε την κοιλιά σας» και είναι διαθέσιμη στα Ελληνικά με την υποστήριξη της Danone στην ιστοσελίδα της εκστρατείας, www.loveyourtummy.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ