ALBA: Διεθνής αναγνώριση από το AACSB International

Τη  Δευτέρα 6  Φεβρουαρίου, το AACSB International (AACSB), διεθνές δίκτυο και  φορέα πιστοποίησης Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων παγκοσμίως, παρουσίασε 35 κορυφαίες καινοτόμες δράσεις που εκφράζουν το κρίσιμο έργο που επιτελείται από τα business schools με σκοπό την βελτιώση τόσο του άμεσου περιβάλλοντος τους όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Το ALBA Graduate Business School έλαβε αναγνώριση για την πρωτοβουλία  ”Student Consulting Projects for Struggling Businesses” στην κατηγορία “Engagement with Business”

Η κεντρική ιδέα της καινοτομίας αυτής είναι η σύνδεση νέων, μικρών & μεσαίων  επιχειρήσεων που έχουν ειδικές ανάγκες, με ομάδες μεταπτυχιακών  φοιτητών οι οποίοι αναλαμβάνουν ένα πραγματικό συμβουλευτικό έργο. Μέσω αυτης της δράσης το ALBA Graduate Business School υποστηρίζει  ενεργά ευάλωτες ελληνικές επιχειρήσεις,  τις βοηθά να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που δημιουργούνται από την οικονομική κρίση, και να εντοπίσουν εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη  τους – όλα με την άμεση εμπλοκή φοιτητών οι οποίοι μέσω του έργου διδάσκονται  έμπρακτα πώς να γίνουν φορείς αλλαγής.

Μέχρι σήμερα η πρωτοβουλία έχει υποστηρίξει 65 ελληνικές επιχειρήσεις, από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. 20 από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν υποστηριχθεί από ομάδες φοιτητών του ALBA στο πλαίσιο μαθημάτων και  45 έχουν συνεργαστεί με φοιτητές από Πανεπιστήμιά του εξωτερικού, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου τόνισε ότι η “συγκεκριμένη επιβράβευση της εργασίας των φοιτητών του ALBA από το AACSB,  πιστοποιεί την αναγνώριση της θετικής κοινωνικής επίπτωσης της εκπαίδευσης των φοιτητών του ALBA που αποτελούν καταλύτες προόδου και αλλαγής στην επιχειρηματική κοινότητα  και συντελούν έτσι  στην κοινωνική ευημερία».

«H ελληνική οικονομία αλλάζει δραματικά λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που επηρεάζει δεκαετίες επιχειρηματικής παράδοσης. Startups και οικογενειακές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν νέου τύπου απειλές και ευκαιρίες» αναφέρει ο Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ALBA κος Αλέξης Κομσέλης. «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ομάδες φοιτητών, είτε του ALBA είτε ξένων Πανεπιστημίων που επισκέπτονται την Ελλάδα, να βοηθούν αυτές τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες μέσα από πρακτικές, πελατοκεντρικές συμβουλευτικές εργασίες. Είμαστε περήφανοι για αυτό που επιστρέφουμε στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, ειδικά μετά από την σημαντική υποστήριξη που λαμβάνουμε από αυτήν από την ίδρυση του ALBA.»

Συνολικά υπεβλήθησαν 315 πρωτοβουλίες/δράσεις από 188 εκπαιδευτικά ιδρύματα και  33 χώρες, αντανακλώντας  τις σύχρονες κοινωνικες αναγκες, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για  ισχυρά, προοδευτικά και καινοτόμα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η πρωτοβουλία Innovations That Inspires, επικροτεί τους ξεχωριστούς τρόπους με τους οποίους οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλάζουν το status quo προκειμένου να καλύψουν τις συχρονες κοινωνικές ανάγκες και παράλληλά να ενδυναμώσουν τους επιχειρηματικούς ηγέτες του αύριο. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η καινοτομία στην υλοποίηση  ενός ευρύτερο παγκόσμιου οράματος για τις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων.

«Με μεγάλη χαρά, επικτροτούμε τις δράσεις του ALBA Graduate Business School για την προώθηση της καινοτομίας στην επιχειρηματική εκπαίδευση» δήλωσε ο Tom R. Robinson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AACSB International. «Μέσα από ουσιαστικές ιδέες και την αύξηση των ευκαιριών για συμμετοχή, το ALBA Graduate Business School, έχει δημιουργήσει  ένα σημαντικό έργο με  ουσιαστικό αντίκτυπο “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ