Από έναν κόσμο χωρίς μετρητά, σε ένα κόσμο χωρίς πείνα

Η   MasterCard  και το «Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης» (ΠΠΣ) ανακοίνωσαν, την παγκόσμια συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας θα χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τεχνολογία, με σκοπό να βοηθήσουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να δώσουν τέλος στον κύκλο της φτώχιας και της πείνας. Η εν λόγω πρωτοποριακή συνεργασία θα συνδυάζει την εξειδίκευση της MasterCard στις ηλεκτρονικές πληρωμές, με την πρόσβαση του «ΠΠΣ» στους πιο υποσιτισμένους πληθυσμούς ανά τον κόσμο, με σκοπό να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων.

Η Nancy Roman, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Δημόσιας Τάξης και  Ιδιωτικών Συνεργασιών του ΠΠΣ δήλωσε, «Η συνεργασία μας με τη MasterCard αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα των καινοτόμων λύσεων, που τέτοιες πρωτοποριακές συνεργασίες του ιδιωτικού τομέα μπορούν να προσφέρουν στον αγώνα ενάντια στην πείνα». Η κα. Ronan προσέθεσε ότι «Βασιζόμενο στην τεχνογνωσία και στην παγκόσμια εμβέλεια της MasterCard, το ΠΠΣ θα αναπτύξει περαιτέρω τόσο το πρόγραμμα ηλεκτρονικών κουπονιών, που δίνει τη δυνατότητα σε υποσιτισμένες οικογένειες ανά τον κόσμο να αγοράσουν τρόφιμα στις τοπικές τους αγορές, όσο και τον μηχανισμό δωρεάς που γίνεται μέσω του διαδικτύου που εντάσσει τα brands και τους ανθρώπους σε μια παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα, μέσα από την οποία εργάζονται μαζί για να λύσουν το πρόβλημα του υποσιτισμού. »

Όταν οι αγορές είναι σταθεροποιημένες, το ΠΠΣ μοιράζει συχνά κουπόνια, τα οποία μπορούν να εξαργυρωθούν στα τοπικά μαγαζιά για τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Τα συγκεκριμένα κουπόνια βοηθούν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενώ επιτρέπουν στις φτωχές κοινωνίες να δέχονται επισιτιστική βοήθεια με αξιοπρέπεια. Μέσω του «Digital Food Project», η εξειδίκευση της MasterCard στις πληρωμές και την τεχνολογία, θα βοηθήσει το ΠΠΣ να αναδιαμορφώσει και να βελτιώσει τα συστήματα εκείνα που προσφέρουν κουπόνια φαγητού μέσω κινητών τηλεφώνων ή τραπεζικών καρτών, σε ανθρώπους που δεν έχουν συχνή/συστηματική πρόσβαση σε τράπεζες ή οικονομικές υπηρεσίες.

Η Ann Cairns, Πρόεδρος των Διεθνών Αγορών της MasterCard, δήλωσε: «Το όραμα της MasterCard για ένα κόσμο χωρίς μετρητά, συνδυάζεται ιδανικά με το όραμα του ΠΠΣ, για ένα κόσμο χωρίς πείνα. Με τη σημερινή ανακοίνωση, δεσμευόμαστε να ολοκληρώσουμε μια πρωτοποριακή συνεργασία, μέσω της οποίας θα διασφαλίσουμε ότι η πρωτοβουλία «Digital φαγητό» θα πληροί τις προϋποθέσεις και θα καλύψει τις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται βοήθεια ανά τον κόσμο

Παράλληλα με το «Digital Food Project», η MasterCard θα βοηθήσει το ΠΠΣ να δημιουργήσει έναν εξελιγμένο μηχανισμό διαδικτυακής (online) δωρεάς, που θα δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τη δωρεά τους μέσα από μια πληθώρα τρόπων online πληρωμής.

Αυτός ο εξελιγμένος μηχανισμός online δωρεάς αποτελεί μέρος μιας «Integrated Giving» πλατφόρμας που θα επιτρέπει στα διάφορα brands να ενσωματώνουν μηχανισμούς δωρεάς στα προϊόντα τους. Οι πωλητές θα μπορούν να προτείνουν στους πελάτες τους να πραγματοποιούν τις δωρεές στο ταμείο, και έτσι οι τελευταίοι θα μπορούν να προσφέρουν τη δωρεά τους στο ΠΠΣ, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από το κατάστημα. Επιπλέον, οι εφαρμογές κινητών ή οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν επιλογές υποστήριξης του ΠΠΣ απευθείας  μέσα από την εφαρμογή ή το παιχνίδι. Όλες οι δωρεές θα παρακολουθούνται και θα πιστώνονται στο εκάστοτε brand και στον εκάστοτε καταναλωτή, προσφέροντάς τους νέες ευκαιρίες, ώστε να δουλέψουν μαζί και να επιτύχουν μια πραγματική και μετρήσιμη επίδραση στον αγώνα ενάντια στην πείνα.

Επιπλέον, η MasterCard έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες τόσο του τμήματος marketing όσο και του brand της, με στόχο να βοηθήσει στην γενικότερη ευαισθητοποίηση, αλλά και στη συγκέντρωση κεφαλαίων για το ΠΠΣ, σε αγορές που αποτελούν προτεραιότητα. Η MasterCard έχει είδη πραγματοποιήσει δύο εράνους για το ΠΠΣ στην Πολωνία και την Ολλανδία, συλλέγοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις επιχειρήσεις του ΠΠΣ σε όλο τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ