Σόγια & περιβάλλον

Γνωρίζατε πως θα χρειαστούμε έναν επιπλέον πλανήτη για να θρέψουμε τον πληθυσμό της γης εάν συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται και να καταναλώνει με αυτόν τον ανησυχητικό ρυθμό;
Τα καλά νέα είναι τα εξής: μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό!
Απλά συμπεριλαμβάνοντας φυτική πρωτεΐνη σόγιας στο καθημερινό μας διαιτολόγιο αντί για γαλακτοκομικά ή κρεατικά,  επιδρούμε θετικά στο περιβάλλον μας σε σημαντικό βαθμό καθώς η σόγια συμβάλει σε:

•    Βέλτιστη αξιοποίηση γης – απαιτεί 10 φορές λιγότερη γη
•    Πιο αποδοτική χρήση νερού – απαιτεί  100 φορές λιγότερο νερό
•    Πιο υγιεινή διατροφή  -σύνθεση λιπαρού οξέος, χωρίς χοληστερίνη
•    Στον  αγώνα ενάντια στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη – 1kg ζωικής πρωτεΐνης είναι υπεύθυνο για την εκπομπή  CO2 που ισοδυναμεί με την οδήγηση 100 km.