FEDEX: Η διαρκής δέσμευση για βιωσιμότητα εκτοξεύεται

Η Ετήσια Έκθεση Global Citizenship της FedEx Αναδεικνύει τα Ορόσημα της Εταιρείας ως προς την Εξοικονόμηση Ενέργειας, την Κοινωνική Συνεισφορά, την Ανακούφιση από Καταστροφές κ.α.

Το 2008, η FedEx Corp. (NYSE: FDX) ανακοίνωσε ότι θα ζητούσε τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθραξα από τα αεροπλάνα της FedEx Express και θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα των καυσίμων στα οχήματα της FedEx Express κατά 20% έως το 2020, σε σχέση με την απόδοση του 2005. Σε λιγότερο από 5 έτη μετά, η FedEx έχει σχεδόν κατακτήσει αυτούς τους στόχους και σήμερα ανακοινώνει τον ανανεωμένο, μεγαλεπήβολο στόχο που υπογραμμίζει την πρόθεση του μεγαλύτερου ταχυμεταφορέα στον κόσμο να συνεισφέρει σε πολιτικές περισσότερο υπεύθυνες απέναντι στο περιβάλλον. Αυτές οι προσπάθειες παρουσιάζονται αναλυτικά στην 4η Ετήσια Έκθεση Global Citizenship της εταιρείας, που ανακοινώθηκε πρόσφατα και είναι διαθέσιμη εδώ.

Στην ίδια έκθεση παρουσιάζονται επίσης οι επιτυχίες της εταιρείας σε άλλους καίριους τομείς, όπως Οικονομία & Πρόσβαση, Άνθρωποι & Εργασιακό Περιβάλλον και Κοινωνία & Ανακούφιση από Καταστροφές.
«H FedEx είναι αφοσιωμένη στην παροχή βιώσιμων λύσεων στους πελάτες μας», δήλωσε ο Mitch Jackson, αντιπρόεδρος για το Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα, FedEx Corp. «Η φετινή έκθεση Global Citizenship υπογραμμίζει τις ακαταπόνητες προσπάθειές μας να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητά μας, ενώ προωθούμε τη διασύνδεσή μας με τον κόσμο με πιο υπεύθυνους και εφευρητικούς τρόπους

Περιβάλλον

Με τους στόχους του 2008 για μείωση των εκπομπών ρύπων και αποτελεσματικότερη διαχείριση καυσίμων, η FedEx έθεσε τις βάσεις για περιβαλλοντική δράση και κοινωνική προσφορά που αποτελούσαν πρωτοπορία στην αγορά. Στην πρόσφατη έκθεση Global Citizenship, η FedEx κοντεύει να πιάσει τον στόχο του 20% στη μείωση των αεροπορικών αποβλήτων και τη βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας, που αρχικά είχε τεθεί για το 2020, έχοντας μειώσει τις αεροπορικές της εκπομπές κατά 13.8% και έχοντας αυξήσει την αποτελεσματικότητα των καυσίμων κατά 16.6% ήδη από το τέλος του οικονομικού έτους 2011. Συνεπώς, η FedEx έθεσε νέο στόχο για μείωση των αεροπορικών εκπομπών παγκοσμίως, αυξημένο κατά 50%, στοχεύοντας σε επιπλέον μείωση κατά 30% σε σχέση με τον αρχικό στόχο του 2020. Επιπλέον, η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της να αντικαταστήσει το 30% των καυσίμων που χρησιμοποιεί με εναλλακτικά καύσιμα μέχρι το 2030.

Η FedEx κατέκτησε τους στόχους σε σχέση με την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα με τη βοήθεια των EarthSmart Innovations και EarthSmart @ Work – κυρίως όσον αφορά στην πρωτοβουλία Fuel Sense και την καινοτόμο προσέγγιση διαχείρισης δικτύου “Reduce, Replace, Revolutionize”.

Κατά το τελευταίο έτος, η FedEx κατάφερε:

–    Να συνεχίσει τις ανανεώσεις του αεροπορικού στόλου. Έως το 2015, η FedEx Express θα έχει αντικαταστήσει όλα τα λιγότερο αποδοτικά σκάφη 727 με τα πιο αποδοτικά, ως προς την κατανάλωση ενέργειας, σκάφη 757. Η εταιρεία εξακολουθεί επίσης να ενσωματώνει στο στόλο της σκάφη τύπου Boeing 777F, που χρησιμοποιούν 18% λιγότερα καύσιμα σε σχέση με τα MD-11, ενώ προσφέρουν επίσης αυξημένη χωρητικότητα. Επιπροσθέτως, η FedEx Express σχεδιάζει να ενσωματώσει το νέο Boeing 767 στο στόλο της μέσα στο 2013, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει επίσης στην επίτευξη των νέων στόχων για μείωση των αεροπορικών εκπομπών.

–    Να επεκτείνει τη χρήση ηλεκτρικών εμπορικών οχημάτων σε πόλεις σε όλη την υφήλιο. Αυτά τα προηγμένα οχήματα κυκλοφορούν παράλληλα με τα ενεργειακά αποδοτικά φορτηγάκια Sprinter, τα οποία η FedEx εξακολουθεί να φέρνει σε υπηρεσία, υβριδικά οχήματα και νέες, καινοτόμες λύσεις διανομής, όπως ηλεκτρικά τρίκυκλα στο Παρίσι. Κατά το οικονομικό έτος 2012, η FedEx Express αύξησε τον στόλο της από προηγμένα, εναλλακτικά οχήματα κατά 18%, με ένα σύνολο 365 υβριδικών/ηλεκτρικών οχημάτων και 118 ηλεκτρικών οχημάτων στην εξυπηρέτηση. Μέχρι σήμερα, αυτά τα οχήματα έχουν διανύσει 12,1 εκατομμύρια μίλια και εξοικονόμησαν 345.000 γαλόνια καυσίμου.

–    Να λανσάρει τις Αποστολές Φακέλων με Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα, ένα πρόγραμμα χωρίς επιπλέον κόστος για τους πελάτες της, που συμβάλλει στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος τόσο της FedEx, όσο και των πελατών της. Η FedEx υπολογίζει πως, το ισοζύγιο άνθρακα από αυτό το πρόγραμμα, ισοδυναμεί με τη φύτευση 1.179.487 δενδρυλλίων και την καλλιέργειά τους για 10 έτη.

–    Να συνεχίσει να βελτιώνει τις προσπάθειες ανακύκλωσης στο δίκτυό της, συγκεντρώνοντας 47,9 εκατομμύρια λίβρες ανακυκλώσιμων αποβλήτων μέσα στο οικονομικό έτος 2011 – μία αύξηση μεγαλύτερη των 6 εκατομμυρίων λιβρών από το 2010.

Κοινωνία και Ανακούφιση από Καταστροφές

Το 2011, η FedEx συνέχισε τη διαρκή υποστήριξή της σε οργανισμούς που εστιάζουν στην ανακούφιση από καταστροφές, την ορθοπεδική ασφάλεια παιδιών και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Τα αεροπλάνα και τα φορτηγά της εταιρείας διευκόλυναν τη μεταφορά περισσότερων από 5,2 εκατομμύρια λίβρες από προμήθειες και εξοπλισμό για ανακούφιση πληγέντων, για ομάδες όπως ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός και η Direct Relief International, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Οι προμήθειες που διακινήθηκαν από την οικογένεια της FedEx και τις θυγατρικές της έφεραν πολύτιμη ανακούφιση σε θύματα από το τσουνάμι στην Ιαπωνία και από 35 μεγάλης κλίμακας, απρόβλεπτες καταστροφές σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ. Μέσα στο Μάιο του 2011, η FedEx υποστήριξε τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό παρέχοντας 30 φορτία αποστολών της FedEx Express. Αυτά περιελάμβαναν 4.871 μεμονωμένες αποστολές συνολικού βάρους 199,311 λιβρών, τη μεγαλύτερη αναπόκριση της εταιρείας σε καταστροφή στις ΗΠΑ από τον Τυφώνα «Κατρίνα».
Επιπλέον των εκτεταμένων πόρων του παγκόσμιου δικτύου μεταφορών της FedEx, ομάδες σε όλον τον κόσμο προσέφεραν εθελοντική εργασία σε τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς το 2011. Στο ετήσιο πρόγραμμα εθελοντών FedEx Cares Week συμμετείχαν 3.400 άτομα που δώρισαν 64.000 ώρες σε 72 πόλεις ανά τον κόσμο. Παράλληλα, οι ετήσιες εκδηλώσεις Safe Kids Walk This Way, που διδάσκουν στα παιδιά ορθοπεδική ασφάλεια, συγκέντρωσαν εκατομμύρια συμμετέχοντες, σπουδαστές και κατοίκους από 320 πόλεις.

Επιπροσθέτως, η FedEx συνεργάζεται ενεργά με το EMBARQ, το Κέντρο Παγκόσμιων Πόρων για τη Βιώσιμη Μεταφορά. Η συνεργασία μεταξύ FedEx και EMBARQ παρέχει τη δυνατότητα για ένα καλύτερο περιβάλλον, λιγότερη συμφόρηση, αυξημένη ασφάλεια και προηγμένη ανταγωνιστικότητα σε πόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε. Ειδικότερα, το 2011, η FedEx ανακοίνωσε μία διετή συνεργασία 1.4 εκατομμυρίου δολλαρίων με το EMBARQ για τη βελτίωση της λειτουργίας των αστικών λεωφορείων σε Μεξικό, Βραζιλία και Ινδία.

Η έκθεση Global Citizenship είναι διαθέσιμη στο csr.fedex.com

Η FedEx αντιπροσωπεύεται στην Ελληνική αγορά αποκλειστικά από την Orbit Couriers,εταιρεία του Ομίλου Ορφέας Βεϊνόγλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ