Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα  ανακοίνωσαν πρόσφατα, μια σύμπραξη χωρίς προηγούμενο. Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça» (Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα)(quitsmokingwithbarca.eu) σκοπεύει να αξιοποιήσει την επιτυχία της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» καθώς και τη στήριξη εκατομμυρίων οπαδών της Μπάρτσα για να βοηθήσει 28 εκατ. ευρωπαίους καπνιστές να κερδίσουν οριστικά στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Η σύμπραξη ενός από τους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως αθλητικούς συλλόγους με ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε τέτοια κλίμακα. Η κίνηση «Quit Smoking with Barça» αποτελεί την πιο πρόσφατη και τολμηρή πρωτοβουλία της βραβευμένης εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα», και αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με αθλητικό σύλλογο που «μιλάει» στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Το πρόγραμμα αποφεύγει να ασκεί κριτική στους καπνιστές, αλλά επισημαίνει τα πολυάριθμα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, συνδυάζοντας τα θετικά αυτά μηνύματα με τη δυνατότητα χρήσης των πιστοποιημένων εργαλείων της εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα». Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça» παρέχει στους οπαδούς της Μπάρτσα, του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, εξατομικευμένο πρόγραμμα αγωγής υγείας με καθημερινές συμβουλές για τη διακοπή του καπνίσματος και εγκάρδια ενθάρρυνση απευθείας από τα χείλη των ίδιων των παικτών και παραγόντων του συλλόγου.

Η εκστρατεία θα διεξάγεται μέσω την πλατφόρμας iCoach (www.exsmokers.eu), ενός δωρεάν, τεκμηριωμένου ψηφιακού εργαλείου παροχής συμβουλών υγείας που βοηθά περίπου 250.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη (δηλ. 1 στους 500 καπνιστές) στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα για πάντα. Το iCoach διατίθεται από σήμερα και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android.

«Με αυτή τη συνεργασία θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη να ανακτήσουν τον έλεγχο της υγείας και της ζωής τους, ενθαρρύνοντάς τους να παθιάζονται με την υγεία τους όσο παθιάζονται με το “όμορφο αυτό παιχνίδι”», υποστήριξε ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μπαρτσελόνα, Sandro Rosell, μιλώντας στα πλαίσια της ανακοίνωσης για την έναρξη της εκστρατείας, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Αισθανόμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα και συνεργαζόμαστε στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βελτιώσουμε την υγεία των οπαδών μας και όλων των οπαδών του ποδοσφαίρου », συνεχίζει ο Rosell. «Στην Μπάρτσα ενστερνιζόμαστε πλήρως το σύνθημά μας «είμαστε παραπάνω από ένας αθλητικός σύλλογος» και προάγουμε τις αξίες του σεβασμού, της υγείας και της κοινωνικής εμπλοκής. Οι οπαδοί και τα μέλη μας έχουν εκφράσει την αμέριστη στήριξη και αφοσίωσή τους για 113 χρόνια, και αποτελεί καθήκον μας να φροντίσουμε το πιο σημαντικό προσόν τους, την υγεία τους. Η Μπάρτσα κατανοεί πόσο σημαντικό είναι το ομαδικό πνεύμα για την αντιμετώπιση προκλήσεων, και με την εκστρατεία «Quit Smoking with Barça» θα γίνουμε ο «συμπαίχτης» τους στον αγώνα κατά του τσιγάρου. Θα τους παρέχουμε καθοδήγηση, ενθάρρυνση και πρακτική βοήθεια. Καλώ όλους τους καπνιστές να συμμετέχουν σε αυτήν την εκστρατεία

Αναφερόμενος στη νέα συμμαχία, ο John Dalli, ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Καταναλωτών επισημαίνει «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Μπαρτσελόνα προκειμένου να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να σταματήσουν το κάπνισμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να επιδείξει σταθερό ιστορικό επιδόσεων όσον αφορά την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για το κάπνισμα και τη θεσμοθέτηση επιτυχημένων μέτρων ελέγχου του καπνίσματος σε όλη την ΕΕ. Η εκστρατεία μας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» έχει βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες στην προσπάθειά τους για μια ζωή χωρίς τσιγάρο, και η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην ενίσχυση του μηνύματός μας. Μέσω της οικουμενικής γλώσσας του ποδοσφαίρου, θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερους Ευρωπαίους στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το κάπνισμα και να γίνουν πρώην-καπνιστές που θα νιώθουν ανίκητοι για πάντα

Ο Δρ. Jordi Monés, προϊστάμενος του ιατρικού τομέα της Μπάρτσα, και ενορχηστρωτής της προηγούμενης πρωτοβουλίας διακοπής καπνίσματος του συλλόγου, «Barça Sense Fum» (Μπάρτσα χωρίς τσιγάρο), σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκε απαγόρευση του καπνίσματος σε όλες τις εγκαταστάσεις της Μπάρτσα, υποστήριξε «Η Μπάρτσα νιώθει πολύ περήφανη που θα συνεργαστεί με ένα θεσμικό όργανο όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα της Ευρώπης, με σκοπό να πείσουμε τους καπνιστές να κάνουν το πρώτο βήμα για μια ζωή χωρίς τσιγάρο. Ακριβώς όπως μας στηρίζουν οι οπαδοί και μας επευφημούν για τη νίκη, θα τους στηρίξουμε εμείς τώρα με την πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barça» στην πιο σκληρή πρόκληση που αντιμετωπίζουν – να κόψουν το κάπνισμα για πάντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ