INTERAMERICAN:Μεγάλη η ανταπόκριση για το ΚΥΑΔΑ

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες –η συνεχής βροχόπτωση κράτησε στον αέρα την πραγματοποίηση της συναυλίας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» για τους άστεγους μέχρι την τελευταία ώρα- η εκδήλωση όχι μόνο έγινε, αλλά ήταν και ιδιαίτερα αποτελεσματική. Περισσότεροι από 800 ενεργοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδιοργανωτών, της Ορχήστρας και της INTERAMERICAN, γέμισαν σχεδόν τις κερκίδες του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» στον λόφο Φιλοπάππου και κατέθεσαν σε είδος την αλληλεγγύη τους για τους άστεγους και άπορους που σιτίζει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Συνολικά, αυτή η «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής» απέφερε στο ΚΥΑΔΑ ένα τόνο τροφίμων μακράς διαρκείας που θα διατεθούν από το Κέντρο στους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.

Ο καιρός απέτρεψε την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, που ωστόσο ήταν με τον νου και την καρδιά παρών, με τον πολύ ουσιαστικό τρόπο που επέλεξε ο ίδιος, αποστέλλοντας σημαντική ποσότητα τροφίμων. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, χαιρέτισε την πρωτοβουλία συνδρομής στο έργο του Κέντρου, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές–συνδρομητές της εκδήλωσης. Εκ μέρους της INTERAMERICAN, που κίνησε αυτή την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκστρατείας της «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής», ο Γ. Ρούντος τόνισε το κέρδος από την εκδήλωση ενός βήματος στο διαρκές στοίχημα της σωτηρίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της δημιουργίας ενός κοινωνικού πολιτισμού με αξίες που τροφοδοτούνται από σπουδαία έργα, όπως το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, στην προσπάθεια να εξοστρακιστεί ο κίνδυνος της εξατομίκευσης της κοινωνίας και του κανιβαλισμού.

Η θερμή και συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες που ως ενεργοί πολίτες συνεισέφεραν τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη, στέγνωσε τον υγρό καιρό και υπογράμμισε τη δύναμη του κοινωνικού μηνύματος της πρωτοβουλίας. Ο προεξάρχων και σταθερά παρών σε ανάλογες ενέργειες Μανώλης Μητσιάς και οι ηθοποιοί Σταύρος Ζαλμάς, Μπέσσυ Μάλφα, Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Φιλίνη και Ρένος Χαραλαμπίδης ερμήνευσαν ο καθένας με το δικό του τρόπο τραγούδια που μας διαπερνούν βαθιά: «Δρόμοι παλιοί», «Κάποτε θάρθουν να σου πουν», «Το γελαστό παιδί», «Σ’ αυτή τη γειτονιά», «Όμορφη πόλη», «Ένα δειλινό», «Της αγάπης αίματα», «Δραπετσώνα», και πολλά άλλα ακόμη, για να κορυφώσει ο Μανώλης Μητσιάς με «Αυτά τα δέντρα», «Όταν σφίγγουν το χέρι»,

«Θα σημάνουν οι καμπάνες», «Τραβήξανε ψηλά» και να κλείσουν τη βραδιά όλοι μαζί με «Άρνηση», «Καημό», «Δόξα τω Θεώ», και της «Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ». Με τέτοιο αίσθημα αλληλεγγύης, πώς να λησμονηθεί από το νοητό ήλιο της δικαιοσύνης αυτή η χώρα και οι απόκληροι της κοινωνίας που πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης…

Eκτός της κυρίας χορηγού INTERAMERICAN, συνέδραμαν αυτή την πρωτοβουλία η UNILEVER ως χορηγός, η διεύθυνση του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» που προσέφερε τον χώρο και τα εστιατόρια «Διόνυσος» και «Μαγεμένος Αυλός», ενώ συνέβαλαν στη διάδοση του μηνύματος πολλοί χορηγοί επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ