ΕΒΕ: Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού

Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του 5ου Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (ΕΒΕ) για τις Ελληνικές νεοφυείς και πρώιμου σταδίου επιχειρήσεις, στην αίθουσα Αντιγόνη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Οι νικητές του 2017 είναι μια ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα προγραμματισμού, μια έξυπνη λύση στον τομέα συσκευασίας τροφίμων, ένα παραδοσιακό ελληνικό αναψυκτικό ευεξίας, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναζήτησης εργασίας, καθώς και μια εφαρμογή που βασίζεται σε κουίζ, η οποία βοηθά τους μαθητές να εξασκήσουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Συνολικά έχουν αναδειχθεί 19 νικητές από την έναρξη του ΕΒΕ το 2012, για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI),  οι οποίοι έχουν μοιραστεί συνολικά χρηματοδότηση ύψους €4.775.000.

Οι φετινές νικήτριες ομάδες θα μοιραστούν το χρηματικό ποσό του €1.250.000. Επίσης, θα ανατεθεί σε κάθε ομάδα ένας έμπειρος μέντορας, ενώ θα λάβουν και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης μέσα από το δίκτυο συνεργατών του ΕΒΕ, που καλύπτει, μεταξύ άλλων, νομικές και λογιστικές  υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, μάρκετινγκ και υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών. Επιπλέον, η ομάδα του ΕΒΕ θα παρέχει συνεχή καθοδήγηση στους νικητές κατά την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Στον διαγωνισμό του ΕΒΕ 2017, υποβλήθηκαν 1.250 επιχειρηματικές ιδέες, ξεπερνώντας το ρεκόρ του διαγωνισμού του 2016. Ο αυξανόμενος αριθμός συμμετοχών υποδεικνύει μια ιδιαίτερα δραστήρια επιχειρηματική σκηνή στην Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση. Πριν από την έναρξη του διαγωνισμού του 2018, το ΕΒΕ θα πραγματοποιήσει μία έρευνα ώστε να καταγράψει τις τάσεις και να διαπιστώσει με ποιον τρόπο η επιχειρηματική σκηνή της χώρας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά, έχουμε εκπλαγεί από τους δημιουργικούς και αφοσιωμένους επιχειρηματίες που έχουμε συναντήσει, καθώς και από τις πρωτοποριακές τους ιδέες. Συγχαίρουμε όχι μόνο τους νικητές, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό. Ευχόμαστε στον καθένα από αυτούς κάθε επιτυχία, καθώς δημιουργούν και αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους. Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες του Βραβείου, οι οποίοι συμμερίζονται την πεποίθησή μας σχετικά με τη δυναμική της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τη δυνατότητά της να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

Οι νικήτριες ομάδες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι:

  1. Η Allcancode (https://next.allcancode.com) είναι μία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες της να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν τα δικά τους παιχνίδια ή εφαρμογές. Με την Allcancode, οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προγραμματίζει και να αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογίες και να δημιουργήσει λειτουργικές εφαρμογές, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού.

Αιτούντες: Κώστας Καρολεμέας, Σπύρος Αλβέρτης, Έρση Σπαθοπούλου, Δημήτρης Καρατζαφέρης, Βαγγέλης Μπαγιαρτάκηςhttps://www.hellenicaward.com/gr/winners/allcancode/

  1. Η Fresh Strips (www.freshstrips.co) παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει. Η Fresh Strips είναι προϊόν εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης και, πρόκειται για πλαστικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται σε συσκευασίες τροφίμων, τα οποία εμφανίζουν το βαθμό έκθεσης ή μη των προϊόντων σε ακατάλληλη θερμοκρασία. Στην περίπτωση που εκτεθεί ένα προϊόν σε ακατάλληλη θερμοκρασία, το Fresh Strips αλλάζει χρώμα δείχνοντας πως το τρόφιμο δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση. Η Fresh Strips παρέχει διαβεβαίωση στους παραγωγούς, στους εμπόρους και στους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλεια των ευαίσθητων στη θερμοκρασία προϊόντων. Η Fresh Strips στηρίζεται από μία σειρά από εταιρίες και οργανισμούς όπως η Merck, η EY και το HighTechXL

Αιτούντες: Μάριος Χρυσολούρης, Koen Nickmans, Φανή Τσιρώνη, Μαριάννα Γιαννόγλου, Αλέξανδρος Matthiessen, Katie McMullan

Fresh Strips

  1. H Kindred Honey Soda είναι ένα φυσικό αναψυκτικό με Ελληνικό μέλι και λεμόνι. H Kindred Honey Soda έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών. Η Kindred έχει επαναπροσδιορίζει τη μοναδική αυτή συνταγή με βάση το μέλι, και την προσφέρει με τη μορφή ενός αναψυκτικού σε ανθρώπους που υιοθετούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η εταιρεία το περιγράφει ως «τον τέλειο συνδυασμό του σύγχρονου τρόπου ζωής και της παραδοσιακής κληρονομιάς σε ένα αναψυκτικό».

Αιτούντες: Μάνος Σμυρλάκης, Νικόλας Σμυρλάκης

Kindred Honey Soda

  1. Με πάνω από 2.000.000 downloads στην Ελλάδα και ένα δημοφιλές τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το Quizdom (www.quizdom.com) ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης. Στο Quizdom Education, οι μαθητές μπορούν να μάθουν και να προετοιμαστούν για διαγωνίσματα και εξετάσεις, παίζοντας ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια γνώσεων απέναντι σε φίλους και συμμαθητές τους. Οι ερωτήσεις βασίζονται σε υλικό από προηγούμενες και τρέχουσες εξετάσεις. Συνδυάζοντας την τεχνολογία με την ψυχαγωγία, η Quizdom Education σκοπεύει να κάνει τη μάθηση διασκέδαση, χρησιμοποιώντας τους παράγοντες επιτυχίας του Quizdom.

Αιτούντες: Χρήστος Τσούνης, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, Κωνσταντίνος Πλουμιδάκης, Βαλεντίνα Μαρουσοπούλου, Παύλος Ρίζος, Αριστείδης Μοίρας.

Quizdom Education

  1. Η Tech Talent (http://www.socialinnov.gr) είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και μία πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων που αναζητούν επαγγελματίες στο χώρο τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών, τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προσλάβουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Η Tech Talent προσφέρει δωρεάν μία σειρά από τεχνολογικά εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στον προγραμματισμό αλλά και σε άλλες τεχνολογικές δεξιότητες. Επιπλέον, προσφέρει μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου αυτοί που αναζητούν εργασία μπορούν να δηλώσουν τις δεξιότητές τους, ώστε οι εταιρείες που βρίσκονται σε αναζήτηση να βρουν το προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Αιτούντες: Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Φίλιππος Ζακόπουλος, Γιάννης Σκλάβος, Χρήστος Ανδρεΐκος, Κωνσταντίνος Πολίτης.

Tech Τalent