Cointreau: Παρουσιάζει στην Ελλάδα το Project #1orange1tree

Παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα το Project #1orange1tree στο πλαίσιο του οποίου το Cointreau μας καλεί να συμβάλλουμε με ένα απλό και δημιουργικό τρόπο στην υποστήριξη της βιοπικοιλότητας και της τοπικής κοινωνίας της Σενεγάλης.

Με στόχο να υποστηρίξει την τοπική κοινωνία της περιοχής, με την οποία συνεργάζεται, επί σειρά ετών το Cointreau, και απ’ όπου προμηθεύεται τα πορτοκάλια, που αποτελούν τη βάση για την παραγωγή  του ποτού που αποτελεί κύριο συστατικό για τα πιο αγαπημένα all time classic cocktails, η Αrtistic Director του Cointreau, Laetita Casta, σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα και δημιουργό του “One Heart One Tree”, Naziha Mestaoui, δημιούργησαν το project #1orange1tree.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναδάσωσης με σκοπό να συμβάλλει στην αποκατάσταση της τοπικής βιοποικιλότητας της Σενεγάλης, δίνοντας τη δυνατότητα στα χωριά της περιοχής, να διευρύνουν την καλλιεργητική τους επιφάνεια, και να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα τους.

Τα βήματα είναι απλά: 1) βγάζετε μια φωτογραφία με ένα πορτοκάλι, 2) την ανεβάζετε στο Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #1orange1tree, 3) κάνετε mention μια φίλη / φίλο σας παροτρύνοντας τους να κάνουν το ίδιο και να ενισχύσουν το σκοπό. Για κάθε post το Cointreau, θα φυτέψει μια πορτοκαλιά.

Tο επίσημο λανσάρισμα του project έγινε από την ίδια την Artistic Director του Cointreau. Η Laeticia Casta μέσα από ένα χαρούμενο boomerang, με βασικό στοιχείο το πορτοκάλι, και συνοδευόμενο από το ανάλογο hashtag, κάλεσε τις φίλες της Naomi Campbell και Eva Longoria, να συμβάλλουν και εκείνες στον ευγενή αυτό σκοπό, και με τη σειρά τους να καλέσουν και άλλους φίλους τους να βοηθήσουν. Εκείνες ανταποκρίθηκαν και συνέχισαν με επιτυχία την πρό(σ)κληση. Έτσι στη λίστα προστέθηκαν και άλλες celebrities όπως Naomie Harris, Jasmine Sanders, Terence Jenkins, Cindy Crawford κ.ά.

Παράλληλα, το Cointreau συνεργάστηκε με το θρυλικό, λονδρέζικο, εμπορικό κέντρο, Liberty. Τα δυο all time classic brands, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με αφορμή το #1orange1tree, με τη δημιουργική ομάδα του Liberty να εμπνέεται από το θέμα, και να δημιουργεί ένα ακόμα, πολυπόθητο και ευφάνταστο Pattern, αποκλειστικά για το Cointreau. Το pattern έντυσε εσωτερικά ένα συλλεκτικό ξύλινο, σκαλιστό, κουτί το οποίο περιελάμβανε, ένα αρωματικό κερί πορτοκαλιού, επίσης παραγωγής του Liberty, καθώς και τα απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία ενός τέλειου Cointreau cocktail, ενώ ολοκληρωνόταν με ένα custom βιβλίο συνταγών cocktails. Το συλλεκτικό gift box πωλούνταν αποκλειστικά στο Liberty, ενώ κυκλοφόρησε σε περιορισμένα τεμάχια. Για την αγορά κάθε κουτιού, το Cointreau αναλάμβανε τη δενδροφύτευση 50 πορτοκαλιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ