Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νεφέλη»

Εγκρίθηκε για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νεφέλη», της οποίας συντονιστής φορέας είναι η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το έργο «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Επαγγελματική Ένταξη αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών στην περιοχή του Δήμου Αλίμου».

Λοιποί εταίροι της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νεφέλη» είναι ο Δήμος Αλίμου, η ΜΚΟ «Αποστολή», το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και η εταιρία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών Magnum Opus ΕΠΕ.

Σκοπός του Έργου είναι η προώθηση στην εργασία άνεργων γυναικών (κυρίως) αλλά και ανδρών, αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών, χρησιμοποιώντας ως κύριους μοχλούς την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική, μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης που θα προετοιμάζει και θα υποστηρίζει κατάλληλα τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό.
Οι ωφελούμενοι του Έργου θα αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια ώστε να οδηγηθούν στην απασχόληση (εξαρτημένη εργασία ή αυτο-απασχόληση), προσανατολιζόμενοι σε σύγχρονους παραγωγικούς τομείς δραστηριότητας, με βάση τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας στην περιοχή του Δήμου Αλίμου και των όμορων περιοχών αυτού. Ιδιαίτερη βαρύτητα στο Σχέδιο θα δοθεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της ίδρυσης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) ή άλλων εταιρικών σχημάτων της κοινωνικής οικονομίας, που διασφαλίζουν πλεονεκτήματα για τους ωφελούμενους και μακροχρόνια ένταξη στην αγορά εργασίας.

Στόχος του Έργου είναι η κατάλληλη προετοιμασία 80 ωφελούμενων που ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα – στόχο και η ένταξή τους στην τοπική αγορά εργασίας, είτε μέσω της ατομικής επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της εξαρτημένης απασχόλησης και της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε κοινωνικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις τριτογενή τομέα. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η κινητοποίηση των κοινωνικών και παραγωγικών εταίρων του δήμου Αλίμου και των όμορων περιοχών ώστε να πεισθούν οι τοπικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο Έργο προσφέροντας απασχόληση στους ωφελούμενους.

Το Έργο άρχισε τον Ιούλιο του 2012 και θα υλοποιηθεί σε διάστημα 17 μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες  απευθυνθείτε στην κ. Φανιάννα Γκόφα, Υπεύθυνη Πράξης euaffairs@eede.gr ή τον κ. Αθανάσιο Πολίτη, Υπεύθυνο υλοποίησης φυσικού αντικειμένου euprograms@eede.gr εκ μέρους του Συντονιστή Εταίρου (ΕΕΔΕ), τηλ. 210-2112000.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ