Chivas Venture: Αναζητά τον Έλληνα επιχειρηματία που θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης 1 εκατ. δολαρίων

LOS ANGELES, CA - JULY 13: Actor Halle Berry and The Grand Finalists at The Chivas Venture $1m Global Startup Competition at LADC Studios on July 13, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Christopher Polk/Getty Images for Chivas Regal)

Το Chivas Venture, η διεθνής πρωτοβουλία αναζήτησης και ενίσχυσης της επόμενης γενιάς start-ups που επιδιώκουν το επιχειρηματικό αλλά και το κοινωνικό έργο, προσκαλεί για 2η χρονιά τους Έλληνες κοινωνικούς επιχειρηματίες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Οκτωβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα, για να παρουσιάσουν την επιχείρηση τους και να διεκδικήσουν μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης $1 εκατ.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξάγεται παγκοσμίως για τέταρτη χρονιά, λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι από 29 χώρες και από τις 5 ηπείρους. Από κάθε χώρα θα αναδειχθεί και ένας νικητής, όπου θα του δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει στο αποκλειστικό πρόγραμμα Accelerator, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά στο Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με το Skoll Centre του Saïd Business School. Για 3 μέρες οι φιναλίστ start-up επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν ηγετικές ικανότητες, να συμμετάσχουν σε workshops και να εμπνευσθούν από παγκόσμιους experts για καίρια ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις τους.  Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει online ψηφοφορία 3 εβδομάδων όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το κοινό,  από την οποία θα διαμοιραστεί το ποσό των πρώτων $200.000 δολαρίων από τη χρηματοδότηση. Το Chivas Venture 2018 θα ολοκληρωθεί μετά από μια σειρά παρουσιάσεων στον τελικό του διαγωνισμού, όπου και θα διανεμηθεί το υπόλοιπο ποσό από το $1 εκατ. της χρηματοδότησης.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κάθε ήδη υφιστάμενη ελληνική κερδοσκοπική επιχείρηση που εδρεύει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Ελλάδα, τα έσοδά της δεν ξεπερνούν το 1,5 εκατ. δολάρια και επιζητεί να έχει θετική επίδραση ή όφελος για την κοινωνία ή το περιβάλλον.

Το 2017, η Ελλάδα συμμετείχε στο Chivas Venture για πρώτη φορά και ανάμεσα σε 57  Έλληνες υποψηφίους ξεχώρισε η κοινωνική επιχείρηση Ladd//roller, με αντικείμενο το σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου ορθοστάτησης. Η Ladd//roller εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό  στο Los Angeles και συγκέντρωσε $7.600, αφού κατατάχθηκε 9η ανάμεσα σε 30 χώρες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο Richard Black, Global Marketing Director του Chivas Regal αναφέρει ότι:

«Μέσα από την ετήσια χρηματοδότηση του $1 εκατ., έχουμε τη δυνατότητα να επιταχύνουμε την ανάπτυξη κάποιων από τις πιο πολύτιμες κοινωνικές επιχειρήσεις – οι οποίες αυτή τη στιγμή έχουν μεγάλη επίδραση σε όλο τον κόσμο. Κληρονομήσαμε  από τους ιδρυτές μας την ισχυρή δέσμευση να χρησιμοποιούμε την επιχειρηματικότητα για το καλύτερο – για αυτό το λόγο αναμένω με ανυπομονησία την φετινή ιδέα που ίσως δώσει σάρκα και οστά στο καλύτερο μέλλον που οραματιζόμαστε.»

Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση, και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas Venture το 2014. Έκτοτε, πάνω από 6.000 επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με σκοπό να διεκδικήσουν μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του $1 εκατ.

Για να κάνετε την αίτηση σας για το Chivas Venture 2018 και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  Chivas Venture.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ