Η Enel στις 20 κορυφαίες εταιρείες στη λίστα «Αλλάζοντας τον κόσμο» του περιοδικού Fortune

Η Enel κατατάσσεται 20η στη λίστα «Αλλάζοντας τον Κόσμο» του περιοδικού Fortune για το 2017, λαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στις 50 επιχειρήσεις παγκοσμίως που προκάλεσαν ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, μέσω ενεργειών που αποτελούν μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής και των δραστηριοτήτων τους.

Ο Όμιλος αποτελεί τη μοναδική εταιρεία κοινής ωφέλειας και τη μόνη ιταλική εταιρεία που συμπεριελήφθη στη λίστα. Είναι η δεύτερη φορά που η Enel περιλαμβάνεται στη λίστα «Αλλάζοντας τον Κόσμο», με την πρώτη να είναι το 2015.

Το περιοδικό εξήρε τη δέσμευση της Enel να μετατραπεί σε εταιρεία απαλλαγμένη από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Enel για το 2016, ο Όμιλος παράγει ήδη το 46% της ενέργειάς του χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το Fortune ανέφερε ως ένα από τα κύρια projects της εταιρείας, το Cerro Pabellón, την πρώτη μονάδα παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική και το Vehicle-To-Grid (V2G) Hub στη Δανία, το οποίο διοχετεύει πλεονάζουσα ενέργεια από ενεργειακά οχήματα πίσω στον κεντρικό σταθμό του δικτύου. Το V2G Hub είναι ένα παράδειγμα της συνεργασίας της Enel με καινοτόμες startups σε παραπάνω από 80 projects σε όλο τον κόσμο.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά από τη λίστα «Αλλάζοντας τον Κόσμο» του περιοδικού Fortune, η δύναμη της καινοτομίας και τα διαπιστευτήρια της αειφορίας μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Francesco Starace. «Με επίκεντρο της στρατηγικής μας την ανάπτυξη του κλάδου των ανανεωσίμων, την ψηφιοποίηση και τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης και της επιχειρηματικής αειφορίας. Η επιτυχία μας δεν συνδέεται μόνο με οικονομικά αποτελέσματα, αλλά και με την ικανότητά μας να προσφέρουμε λύσεις και μακροπρόθεσμα θετικό αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, δημιουργώντας παράλληλα χειροπιαστές κοινές αξίες για όλους τους εμπλεκόμενους.»

Η λίστα «Αλλάζοντας τον Κόσμο» δημιουργήθηκε από το περιοδικό Fortune με σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες του καπιταλισμού να προκαλέσει θετικό κοινωνικό  αντίκτυπο. Το Fortune ξεκινά τη διαδικασία με μία ανοικτή πρόσκληση για προτάσεις από επιχειρήσεις, ακαδημαϊκούς, και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία μεταξύ άλλων, με τις FSG, μια μη κερδοσκοπική συμβουλευτική εταιρεία κοινωνικού χαρακτήρα και την Shared Value Initiative, μια παγκόσμια πλατφόρμα από οργανισμούς που αναζητούν επιχειρηματικές λύσεις σε κοινωνικές προκλήσεις. Μια ομάδα δημοσιογράφων από το περιοδικό Fortune ερευνά κάθε έναν από τους υποψηφίους, ανεξάρτητα.

Για πρώτη φορά, στην πιο πρόσφατη έκδοσή της, οι υποψήφιοι της λίστας «Αλλάζοντας τον Κόσμο» κατατάσσονται βάσει τριών κριτηρίων: μετρήσιμο κοινωνικό αντίκτυπο, επιχειρηματικά αποτελέσματα και βαθμός καινοτομίας.

* Τα κριτήρια του μετρήσιμου κοινωνικού αντικτύπου χαρακτηρίζουν την κλίμακα και την αντοχή του αντικτύπου της εταιρείας σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό πρόβλημα,
* Τα επιχειρηματικά αποτελέσματα ορίζουν την κερδοφορία της εταιρείας, και
* Ο βαθμός της καινοτομίας είναι σχετικός με άλλους στην ίδια βιομηχανία, με εστίαση σε καινοτόμες συνεργασίες με ανταγωνιστές, κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η τελική λίστα των 50 εταιρειών επιλέγεται και ταξινομείται από συντάκτες του Fortune, και βασίζεται στο ρεπορτάζ και την ανάλυση του ίδιου του περιοδικού. Ο Όμιλος Enel έχει ακόμη καταταχθεί 84ος στη λίστα «Global 500» του Fortune με τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Βρίσκεται στη λίστα εδώ και 23 χρόνια λόγω των άριστων οικονομικών του. Για να δείτε την ολοκληρωμένη λίστα του Fortune επισκεφθείτε το http://fortune.com/change-the-world

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ