Δωρεές άνω των 2 εκατ. δολαρίων συγκέντρωσε το 5ο ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΛΠΙΔΑ" Η "Ελληνική Πρωτοβουλία" (The Hellenic Initiative) τίμησε την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" κατά το 5ο ετήσιο δείπνο της την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Το "Hellenic Entrepreneurship Award" απονεμήθηκε στον όμιλο Libra Group. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Σάκης Ρουβάς. PHOTO: © GOA/GANP/DIMITRIOS PANAGOS-GANP/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Το 5ο ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Hilton, στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνοντας δωρεές άνω των $2 εκατομμυρίων, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 900 προσκεκλημένων. Το ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων της Ελληνικής Διασποράς, παρουσία ελλήνων από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ηγείται της προσπάθειας συγκέντρωσης πόρων από την Ελληνική Διασπορά διεθνώς, με στόχο τη στήριξη της Ελλάδας. Οι πόροι που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διατεθούν για προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα. Επίσης, μέσα από το Ετήσιο Δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, υποστηρίζονται ελληνικές ΜΚΟ, οι οποίες προσφέρουν βοήθεια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τη συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα, όπως τα παιδιά.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία, ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς, ιδρύθηκε το 2012, κινητοποιώντας τη Διασπορά και τους Φιλέλληνες ανά τον κόσμο, με στόχο την κοινωνικο-οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει διαθέσει $3,744,000 σε προγράμματα για την καταπολέμηση των συνεπειών της κρίσης και $8,106,698 σε προγράμματα με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένων $5.7 εκατομμυρίων για την υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, το οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί στην πλειοψηφία του το Libra Group.

Κατά τη φετινή εκδήλωση τιμήθηκαν:

•Η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μία γυναίκα με όραμα, τις τελευταίες δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή της στη φιλανθρωπία, στηρίζοντας τον αγώνα ενάντια στον παιδικό καρκίνο και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», καθώς και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Από το 1999, είναι Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της , σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα και στην προστασία των παιδιών, ενώ έχει τιμηθεί για το εκτεταμένο ανθρωπιστικό της έργο.

•Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και υποστηρίζει ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Μέσω το Βραβείου έχουν διατεθεί $5,7 εκατομμύρια  σε 19 νεοφυείς επιχειρήσεις, κατά την τελευταία τετραετία. Οι νικητές της φετινής διοργάνωσης μοιράστηκαν πόρους ύψους $1.49 εκατομμυρίων, καθώς επίσης καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης.

Τέλος, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς ήταν τελετάρχης – «Master of Ceremonies» της φετινής εκδήλωσης, ενώ “απογείωσε” και το καλλιτεχνικό σκέλος του Gala ερμηνεύοντας αγαπημένες επιτυχίες του αλλά και διαχρονικά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, ξεσηκώνοντας τους παρευρισκομένους  με τη συνοδεία της ορχήστρας του Jimmy Vali. Ο Σάκης Ρουβάς, έχει ξεχωρίσει για τη φιλανθρωπική του δράση, καθώς είναι Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο George Fertitta, CEO Bloomberg Associates και η Julia Chatterley δημοσιογράφος και παρουσιάστρια των εκπομπών “Bloomberg Markets” και “What’d You Miss?”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ