Citi Foundation και International Rescue Committee καθοδηγούν επιχειρηματικά νεαρούς πρόσφυγες και ευάλωτες ομάδες νέων

Μία νέα συνεργασία εγκαινιάστηκε σήμερα μεταξύ του Citi Foundation και τουInternational Rescue Committee (IRC) προκειμένου νεαροί πρόσφυγες αλλά και ευάλωτες ομάδες νέων από τις κοινότητες που φιλοξενούν πρόσφυγες να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να παράγουν ικανοποιητικό εισόδημα προς όφελος των ιδίων αλλά και της τοπικής οικονομίας. Μέσω του διετούς προγράμματος, Rescuing Futures, σχεδόν 1.000 νέοι σε τρεις πόλεις, Αθήνα, Αμάν και Γιόλα, θα υποστηριχθούν προκειμένου να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Ο κος David Miliband, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του IRC δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετική συνεργασία του IRC με το Ίδρυμα Citi. Το IRC έχει μοναδική εμπειρία στο να οικοδομεί οικονομική αντοχή σε πληθυσμούς που πλήττονται από συγκρούσεις και έχουν εκτοπισθεί από τις περιοχές τους. Μαζί με το Pathways to Progress του Citi Foundation, μια αξιέπαινη δέσμευση για επένδυση στο μέλλον των νέων ανθρώπων, αυτό το έργο θα αλλάξει τις ζωές κάποιων από τους πιο περιθωριοποιημένους νέους στον κόσμο».

Το 60% των προσφύγων παγκοσμίως και το 80% των εσωτερικά εκτοπισθέντων ζουν σήμερα σε αστικές περιοχές και τα τέσσερα πέμπτα ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν τη λιγότερη δυνατότητα να τους φιλοξενήσουν. Υπάρχουν περισσότεροι νέοι στον κόσμο τώρα από ποτέ – 1,2 δισεκατομμύρια – και αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις όσον αφορά στην απασχόληση.

Ο κος Jim Cowles, CEO Citi Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής είπε: «Η πρωτοβουλία μας Pathways to Progress είναι η λύση που δίνουμε για να διασφαλίσουμε θετικές προοπτικές σε ευάλωτους νέους. Η συνεργασία μας με το IRC θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες ομάδες για να ενταχθούν σε μία βιώσιμη οικονομική πορεία. Στο σημερινό περιβάλλον, οι καλοσχεδιασμένες παρεμβάσεις, όπως το πρόγραμμα Rescuing Futures, μπορούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ίσων ευκαιριών και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευημερία της κοινότητας και την οικονομική της ανάπτυξη».

Στην Ελλάδα, ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Citi, Διευθύνων Σύμβουλος πρόσθεσε: «Είμαστε υπερήφανοι διότι μπορούμε να συνδράμουμε στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική υποχρέωσή μας προς τους νέους είναι η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα τους ενθαρρύνουν να πιστεύουν στο μέλλον τους. Αυτός είναι ο στόχος της νέας μας πρωτοβουλίας που έρχεται να συμπληρώσει την
επιτυχημένη μας συνεργασία με την PRAKSIS στο πρόγραμμα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας Business Coaching Center».

Το Ίδρυμα Citi υποστηρίζει εδώ και χρόνια το IRC, με έμφαση το τελευταίο διάστημα στη χρηματοδότηση της έρευνας & ανάπτυξης και των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης.

Φέτος, η πρωτοβουλία Pathways to Progress επεκτάθηκε σε παγκόσμια κλίμακα με τη δέσμευση 100 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση και επιχειρηματική εκπαίδευση σε 500.000 νέους μέχρι το 2020. Σε αυτό το πλαίσιο, στην Ελλάδα, το Citi Foundation χρηματοδοτεί κατ’ αποκλειστικότητα (6/2016-1/2018) το πρόγραμμα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας Business Coaching Center της PRAKSIS ενώ συνεχίζεται και η μακρόχρονη συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ