Taste the Fashion «The 5th Element»: Η φιλανθρωπική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά με απόλυτη επιτυχία

Για πέμπτη χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στο Hilton Αθηνών το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο «Taste the Fashion The 5th Element», με μεγάλο χορηγό τηνFYFFES, χορηγούς την Coca-Cola Τρία Έψιλον, το Diners Club και την IWC Schaffhausen και με σκοπό τη στήριξη του έργου του «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Γιορτάζοντας 5 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς το Taste the Fashion ονομάστηκε φέτος «The 5th Element» προτείνοντας ως 5ο στοιχείο της φύσης την ανθρώπινη δημιουργικότητα, επιστράτευσε τα 4 στοιχεία της φύσης σε όλα τα επίπεδα και εμπιστεύτηκε τους ταλαντούχους συντελεστές της για να τα απογειώσουν. Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση έστρεψε το βλέμμα της αποκλειστικά στην Ελλάδα και στους Έλληνες δημιουργούς που ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ξεδιπλώνοντας ασταμάτητα τις ικανότητες και το ταλέντο τους. Ο Χριστόφορος Πέσκιας του Balthazar και του Different & Different, ο Στέλιος Παρλιάρος των Sweet Alchemy και o Κώστας Αθανασίου του Hilton Aθηνών εμπνεύστηκαν φέτος από τις θεματικές συλλογές 3 πρωτοπόρων Ελλήνων σχεδιαστών, του Σωτήρη Γεωργίου, του Στέλιου Κουδουνάρη και του Δημήτρη Πέτρου, που παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερα εντυπωσιακό και θεατρικό τρόπο υπό την στυλιστική και σκηνοθετική καθοδήγηση του fashion editor Μιχάλη Πάντου.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας άνοιξε το δείπνο με «Ταρτάρ σολωμού πάνω σε πουρέ μωβ περουβιανής πατάτας, κρέμα αβοκάντο, σως miso-πορτοκάλι και αφρό λεμονιού», ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η συλλογή υψηλής ραπτικής «WATERFALL» για τη σεζόν fall-winter 2017/18 του Δημήτρη Πέτρου, με έμπνευση την ορμητική ροή ενός καταρράκτη και κύρια στοιχεία την ένταση, τον δυναμισμό, τη δροσιά και την πολυτέλεια του υγρού στοιχείου. Ο κορυφαίος Έλληνας chef ανταποκρίθηκε με τον πιο ευφάνταστο τρόπο στο υδάτινο κάλεσμα του σχεδιαστή δημιουργώντας έναν γευστικό καταρράκτη με έντονες, διαφορετικές αλλά απόλυτα συμπληρωματικές γεύσεις και υφές και πρωταγωνιστή ένα ψάρι που έπαιζε στον αφρό!

Ο Κώστας Αθανασίου ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από την συλλογή Fall/Winter 2017-18 που ο Σωτήρης Γεωργίου συνέθεσε ειδικά για την εκδήλωση. Με κυρίαρχο θέμα του το στοιχείο του αέρα, ο σχεδιαστής παρουσίασε μία συλλογή που έδινε την αίσθηση του άυλου μέσα από την αντίθεση ορατού/αοράτου, γεμάτη αντικομφορμιστικά στοιχεία, όπως τα ιδιαίτερα drousers του, τονίζοντας την ελευθερία της κίνησης. Σε απόλυτη αρμονία, ο Κώστας Αθανασίου τόλμησε μία γευστική αλλά και οπτική ανασύνθεση της γης. Το «Αμερικάνικο μοσχαρίσιο φιλέτο black Angus, μαγειρεμένο σε κενό
αέρος, επάνω σε ένα «χώμα» κρεμμυδιού και μυρωδικών, φθινοπωρινές ρίζες, πουρέ από πατάτες με λευκή τρούφα μέσα σε τραγανή ζυμαρένια κρούστα και γλάσσο από σάλτσα Αγιωργίτικου κρασιού» του executive chef του Hilton περιείχε με τον πιο ρεαλιστικό και ταυτόχρονο υπερρεαλιστικό τρόπο όλα τα επιμέρους στοιχεία της γης, χώμα, κορμούς, ρίζες, καρπούς και άνθη, δημιουργώντας το κατάλληλο «έδαφος» για τις αέρινες δημιουργίες του σχεδιαστή.

Για επιδόρπιο, το κοινό παρακολούθησε την συλλογή Fall/Winter 2017/18 του Στέλιου Κουδουνάρη, που επηρεασμένος από το power dressing των 80’s, συνέθεσε την ελκυστική, αποπλανητική αλλά ξεκάθαρα δυναμική γυναίκα του σήμερα με μία συλλογή στην οποία το στίγμα έδωσε η παρουσία του κόκκινου της λάβας. Παράλληλα, ο Στέλιος Παρλιάρος έκλεισε γευστικά την εκδήλωση με μία «Κρέμα βανίλια Ταϊτής με σμέουρα, μπανάνα Fyffes & καμένη μαρέγκα», ένα πιάτο χαρακτηριστικό της ευφυίας του, που συνοδεύτηκε ιδανικά από το dessert cocktail Negroni με γαρνιτούρα από φρέσκο ανανά Fyffes.

Εμπνευσμένος από τη «λάβα» του σχεδιαστή και το στοιχείο της φωτιάς, ο pastry chef που έχει απογειώσει το επίπεδο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, χρησιμοποίησε βανίλια Ταϊτής που παραπέμπει στην ηφαιστιογενή χώρα της προέλευσής της, για να δημιουργήσει μικρά λευκά ηφαίστεια περιτριγυρισμένα από αληθινές φλόγες, που μόλις «έσπαγαν» αποκάλυπταν μία επιπλέον έκπληξη, μία γλυκιά κόκκινη λάβα.
Η πρωτοποριακή αυτή σύμπραξη παρουσιάστηκε στο μοναδικά διακοσμημένο από τη Μυρτώ Πεζούλα της «Rtdeco» και τον Παύλο Ρουσιάκη του «Pavlos the Flower Workshop» ballroom του Hilton, με θέμα τα 4 στοιχεία της φύσης, εντυπωσιάζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της βραδιάς, ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα από σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, λάτρεις της μόδας και της γαστρονομίας, αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες και παρουσιαστές, όπως η Μαίρη Συνατσάκη, η Ράνια Θρασκιά, η Ντορέτα Παπαδημητρίου, ο Μύρωνας Στρατής, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Πόπη Τσαπανίδου και η Αθηνά Οικονομάκου, που παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση εκτιμώντας την αξία τόσο μιας πρωτότυπης και υψηλής αισθητικής εμπειρίας όσο και αυτήν της κοινωνικής προσφοράς. Mε τη συμμετοχή τους στο «Taste the Fashion The 5th Element» στήριξαν παράλληλα το «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» και πιο συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, που αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες των προγραμμάτων τόσο του Μαζί για το Παιδί όσο και των σωματείων-μελών του, και αγκαλιάζουν περισσότερα από 5.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Πιστή στο όραμά της για ένα δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και αποτελεσματικής
συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, η Ένωση βοηθά, πλέον των μελών της, περισσότερους από 200 φορείς για παιδιά πανελλαδικά και έχει αναπτύξει μια σειρά καινοτόμων κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και να διευρύνει, γεωγραφικά και ποσοτικά, το κοινωνικό της αποτύπωμα. Στα Σωματεία-Μέλη του Μαζί για το Παιδί ανήκει το Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π., η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, η «Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», οι «Φίλοι του
Παιδιού», οι «Φίλοι της Μέριμνας», η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» και το Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Το Taste the Fashion The 5th Element υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους του με ένα απολαυστικό Campari Tonic με αποξηραμένη μπανάνα Fyffes, ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης η IWC Schaffhausen παρουσίασε τη σειρά γυναικείων ρολογιών της οικογένειας Da Vinci με ένα εντυπωσιακό live act. Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κλήρωση για σημαντικά δώρα και συγκεκριμένα: Σκουλαρίκια Kessaris από κίτρινο τιτάνιο και διαμάντια από τη συλλογή Geisha της Αναστασίας Καίσαρη, πακέτο τριήμερης διαμονής στο Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa στην Ελούντα της Κρήτης, πακέτα διήμερης διαμονής στο Santa Marina Resort & Villas στη Μύκονο και στο Santa Marina Resort & Spa στην Αράχωβα, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για πτήσεις εξωτερικού από την Aegean, μία διανυκτέρευση στο Private House του Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας από την PANAS Sophisticated Hospitality, μακρύ φόρεμα από floral οργάντζα με λεπτομέρειες από μαύρο βελούδο του Δημήτρη Πέτρου, συνδρομή 6 μηνών στο γυμναστήριο και την εσωτερική πισίνα του Hiltonia Spa του Hilton Αθηνών, κολιέ από χρυσό με αμέθυστο, χρυσοπράσιο και lemon quartz από τη Λητώ Καρακωστάνογλου, πακέτο διήμερης διαμονής στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, cocktail κόκκινο φόρεμα από κρεπ μετάξι του Σωτήρη Γεωργίου, χειροποίητη μαύρη ζακέτα με κρόσια από μαλλί του Στέλιου Κουδουνάρη, σετ προϊόντων από τη νέα σειρά Ultimate RegeneratingYouth της πολυτελούς συλλογής ReNutriv της Estee Lauder, δωροεπιταγή €500 για αγορές στα καταστήματα Attica από το Diners Club, γυαλιά ηλίου CELINE από τη νέα συλλογή F/W ’17 από την Panaidis Eyewear Boutique και κολιέ αλυσίδα με κρεμαστό μάτι από την συλλογή EYE M της Ileana Makri από επιχρυσωμένο ασήμι και ζιργκόν από την Aesthet.gr. Την κλήρωση πραγματοποίησαν ζωντανά στην εκδήλωση η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέτα Παπαδημητρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν goody bags με ιδιαίτερα δώρα, όπως το κλασικό κόκκινο κραγιόν της MAC «Ruby Woo», προϊόντα περιποίησης σώματος από την Molton Brown, gift voucher για μία ημερήσια χρήση των εγκαταστάσεων του Hiltonia Spa, gift card για θεραπείες από τα Medical Anti-Ageing Center, μπάρες με βρώμη και μπανάνα Fyffes από τον Στέλιο Παρλιάρο, συλλεκτικές μινιατούρες Campari από την Coca-Cola Τρία Έψιλον, έναν ολόκληρο ανανά από την Fyffes, κ.α.

Στην επιτυχία του «Taste the Fashion The 5th Element» συνέβαλαν αποφασιστικά και πολλοί ακόμα κορυφαίοι επαγγελματίες που υποστηρίζοντας τον κοινωνικό σκοπό του έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με άψογο αποτέλεσμα, όπως ο Νικόλας Φαράκλας που σχεδίασε τα λογότυπα και όλα τα έντυπα της εκδήλωσης, η APG, που ανέλαβε την παραγωγή και τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ο Γιάννης Κακαβελάκης που επιμελήθηκε τη μουσική, η Different & Different που ανέλαβε το catering του backstage της εκδήλωσης και η Οινοποιία Tsantali που προσέφερε τους οίνους της εκδήλωσης. Επίσης, τα υψηλών προδιαγραφών fashion shows υπέγραψαν οι κορυφαίοι συντελεστές τους: H ομάδα της MAC με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου που επιμελήθηκε το μακιγιάζ, ο κορυφαίος hair stylist Νικόλας Βιλλιώτης, ο φωτογράφος Χάρης Φαρσαράκης του 2.2 Studio, τα καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ με τα υποδήματα του show του Σωτήρη Γεωργίου, η Sante Shoes με τα υποδήματα του show του Στέλιου Κουδουνάρη, η ομάδα του Fashion Workshop by Vicky Kaya και η Άννα Αλμπάνη με το ΝΥΧΙ-ΝΥΧΙ Nail Academy.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής και χάρη στην ευαισθησία όλων όσων συμμετείχαν στις 4 πρώτες διοργανώσεις, το «Taste the Fashion» έχει συγκεντρώσει συνολικά το πολύ σημαντικό ποσό των €130.000, χάρη στο οποίο πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης στο Σπίτι Φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο, ενισχύθηκαν τα παιδιά με καρκίνο που φιλοξενούνται με τις οικογένειές τους στον Ξενώνα του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία ειδικά προσαρμοσμένης παιδικής χαράς στο χώρο του Κέντρου της «ΕΛΕΠΑΠ» Αθήνας και υποστηρίχθηκαν τα
εθνικά προγράμματα του «ΕΛΙΖΑ» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε νοσοκομεία και σχολεία σε όλη τη χώρα. Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα οδήγησε στη συνέχιση του καθιερωμένου πλέον θεσμού «Taste the Fashion », πάντα με στόχο την υποστήριξη παιδιών που βρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη. Άλλωστε, το «Taste the Fashion» είναι κυρίως η απόδειξη του πόσο όμορφα και σημαντικά πράγματα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν ενώνουν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here