Ολοκληρώθηκε η 2η χρονιά της Ενέργειας Αλληλεγγύης της Visa και των τραπεζών

Η Visa συνεχίζει να μοιράζει χαμόγελα. Η ενέργεια αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ολοκλήρωση του προγράμματος, παρουσίασαν οι Οργανισμοί που υποστηρίχθηκαν το σπουδαίο έργο τους που πραγματοποίησαν φέτος.

Μέσα σε δύο χρονιές με την υποστήριξη και τη δωρεά της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών ALPHA BANK”, Τράπεζα Αττικής, Eurobank, HSBC, Post Credit, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώςστηρίχθηκε το έργο συνολικά δεκαεπτά Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

Η υποστήριξη αυτή της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών αποτελεί ανάσα για τις ευάλωτες ομάδες που χρίζουν βοηθείας και τους συνανθρώπους μας που αναζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο αύριο.

Κάποιες χαρακτηριστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη δεύτερη χρονιά ήταν η υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους καθώς και βρεφών παρέχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας νηπιαγωγείων, προγραμμάτων εξωτερικής δραστηριότητας, κάλυψης θεραπειών, ψυχολογικής υποστήριξης, αγοράς εξοπλισμού νοσοκομείων  και λογοθεραπείας μεταξύ άλλων.  Σημαντική ήταν και η εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε νέους ανθρώπους αλλά και η υποστήριξη προγραμμάτων για την απασχόληση αστέγων. Αξίζει να αναφερθεί και η αγορά εξοπλισμού απαραίτητου για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί ενεργοποίηση όλων μας και κυρίως των εταιρειών οι οποίες πρέπει να δείχνουν με υπευθυνότητα την ανθρώπινη πλευρά τους στο κάλεσμα της κοινωνίας για δράση.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο:

«Μαζί με τους Οργανισμούς που υποστηρίζουμε είδαμε τι αξία έχει η συνεργασία και η εμπιστοσύνη. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με Κοινότητες και Οργανισμούς  για την υποστήριξη κρίσιμων αναγκών, αλλά και για την δημιουργία προοπτικών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.»

Αλλά και όταν οι Οργανισμοί συνεργάζονται μεταξύ τους για ένα κοινό σκοπό το αποτέλεσμα είναι σπουδαίο.

«Εκτός από τις ευχαριστίες για την οικονομική βοήθεια που είναι για εμάς πολύ σημαντική θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της εκδήλωσης και να αναφερθώ στη χρησιμότητά της. Η παρουσία και η συνάντηση μας εδώ, μας δίνει και τη δυνατότητα να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε πληροφορίες ή και να αναπτύξουμε συνεργασίες. Αυτό το ηθικό κέρδος για όλους μας είναι πέραν της οικονομικής μας στήριξης και είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε και άλλες τέτοιες εποικοδομητικές συνεργασίες», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κυρία Θεοφανώ Παπαζήση, Πρόεδρος ΔΣ Ιδρύματος Ορφανοτροφείο Θηλέων η ΜΕΛΙΣΣΑ.

Η σημαντικότητα της κάθε κίνησης τονίστηκε από όλους τους Οργανισμούς, ο καθένας από τους οποίους περιέγραψε με τόνο συγκινητικό το ξεχωριστό έργο που πραγματοποιεί. Ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης, Γενικός Διευθυντής του Συλλόγου ΚΕΑΔΑ/ΠΕΡΠΑΤΩ είπε «Μία απλή σας κίνηση ισοδυναμεί για εμάς μία μεγάλη αλλαγή! Για όλες τις μικρές ορατές και μη πράξεις σας ευχαριστούμε για τις πραγματικά μεγάλες αλλαγές που μας προσφέρετε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ