«ΕΔΡΑ»: Συμμετοχή στο «Capital + Vision»

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» συμμετέχει στο παράλληλο Συνέδριο με θέμα «Αποτελεί η Κοινωνική Οικονομία μέσο για την ανάπτυξη και την στήριξη ευπαθών ομάδων; Παραδείγματα καλών πρακτικών» το οποίο και πραγματοποιέιται στα πλαίσια του Πολυσυνέδριου «Capital + Vision» την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, ώρες 12.30-14.30 στην αίθουσα Τερψιχόρη C του Ξενοδοχείου Hilton Αθηνών.

Οι ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι οι εξής:
•    Κωνσταντίνος Δ. Γεώρμας Δρ Κοινωνιολογίας, Διευθυντής Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
•    Γαλακτοπούλου Μαρία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ν. Ηρακλείου, με παραδείγματα καλών πρακτικών από το Δήμο
•    Γιαννάκης Χρήστος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Δήμου Ηλιούπολης με παραδείγματα καλών πρακτικών από το Δήμο
•    Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου Ακαδημαϊκός Δρ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Brunel Λονδίνου,  Έρευνα και Start-ups Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως Βιώσιμη Λύση στην Οικονομική Κρίση. Ο ρόλος της Κοινωνικής Καινοτομίας και των Κοινωνικών Δικτύων» Μελετώντας περιπτώσεις βιώσιμης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από τον διεθνή στίβο θα δούμε τα μυστικά των start-ups κοινωνικών επιχειρηματιών, πως καινοτομούν και πως χρησιμοποιούν τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων. Θα δούμε την εφαρμογή αυτών στη χώρα μας εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που έχουν διαμορφωθεί βάσει των θεσμικών εξελίξεων που έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο χρόνο.
•    Ρουμπάνη Νίκη, Πρόεδρος στην Χρονοτράπεζα του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, με παρουσίαση της “Χρονοτράπεζας Αθήνας”.
•    Χονδρός Δημήτρης,Οικονομολόγος, Msc Κοινωνικής Ψυχιατρικής, στέλεχος Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., μέλος Δ.Σ. Κοι.Σ.Π.Ε. Διάπλους, με τίτλο εισήγησης «Το αλληλέγγυο κολοκύθι: είναι η περίπτωση των Κοινωνικών Συνεταιρισμών μια αναπτυξιακή παρέμβαση σε περιόδους κρίσης;»
•    Οικονόμου Αλέξανδρος, Επιστημονικά Υπεύθυνος και Κοινωνικής Ανάπτυξης της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. “ΕΔΡΑ”, με θέμα εισήγησης “Η Κοινωνική Οικονομία ως απάντηση στην λύση της κρίσης”
Το πολυσυνέδριο Capital + Vision επιχειρεί το πάντρεμα της επιχειρηματικότητας με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας και το πετυχαίνει με την κινητοποίηση που δημιουργεί η συμμετοχή δεκάδων φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), επιχειρήσεων και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Στην περυσινή εκδήλωση του Capital + Vision παρευρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες, ενώ πενήντα και πλέον μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) πραγματοποίησαν δικές τους παράλληλες εκδηλώσεις. Περισσότεροι από 30 ομιλητές συμμετείχαν στον Συνεδριακό Κορμό, 200 προσκεκλημένοι παρευρέθησαν στο Επίσημο Δείπνο με ομιλητή τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και τέλος, εικοσιπέντε εταιρείες συμμετείχαν στην Έκθεση που λειτούργησε στα πλαίσια της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ