Deutsche Telekom: Λύσεις Smart City στη Βόννη

Στο πλαίσιο της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (7/11 – 14/11), η Βόννη και η Deutsche Telekom στείλουν ένα μήνυμα: Με την έξυπνη δικτύωση των φωτών δρόμου, των δοχείων απορριμμάτων και της μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δίνεται το “πράσινο φως” για το Smart City.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρωτοβουλία Digital Bonn”, λέει ο Ashok Sridharan, δήμαρχος της πόλης. “Ενισχύουμε τη Βόννη ως έδρα για την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος”.

Η Deutsche Telekom συνδέει τα φώτα του δρόμου στο κέντρο της πόλης της Βόννης και τα δοχεία απορριμμάτων στο γκαράζ του Münsterplatz με ευφυείς αισθητήρες μέσω τεχνολογιών NarrowBand-IoT. Το δίκτυο NarrowBand-IoT είναι ειδικά σχεδιασμένο για εφαρμογές με πολλά δεδομένα. Η λύση καθιστά τα φώτα του δρόμου διασκεδαστικά και οι ανιχνευτές κίνησης επιτρέπουν στις φωτεινές ενδείξεις του δρόμου να σκουρύνουν ή να λαμπρύνουν αυτόματα. Επιπλέον, η δημόσια υπηρεσία λαμβάνει ειδοποίηση προληπτικά σε περίπτωση εμπλοκής ενός από τους λαμπτήρες και χρειάζεται να αντικατασταθεί. “Αυτή η τεχνολογία εξοικονομεί έως και το 60% των λειτουργικών εξόδων”, λέει η Anette Bronder, επικεφαλής της Digital και Ασφαλείας της Deutsche Telekom.

Οι αισθητήρες μέσα στα δοχεία απορριμμάτων στο γκαράζ του Münsterplatz μετρούν το επίπεδο πλήρωσης, έτσι ώστε η διαχείριση αποβλήτων της Βόννης (bonnorange) να μην χρειάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της, όταν τα δοχεία θα είναι πραγματικά γεμάτα.

Ποιότητα του αέρα στους δρόμους της Βόννης

Η Deutsche Telekom παρέχει ένα λογισμικό και δεδομένα για τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα. Ο εγκατεστημένος αισθητήρας βρίσκεται σε ένα από τα φώτα του δρόμου κοντά στο γκαράζ του Münsterplatz. Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχονται ποικίλα δεδομένα.

Η Deutsche Telekom έχει ήδη εγκαταστήσει λύσεις Smart City σε δεκαεπτά ευρωπαϊκές πόλεις σε δέκα χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ