Δεύτερη χρονιά για το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού Learning Business

Κατά το σχολικό έτος 2016-17 πάνω από 7.000 μαθητές γυμνασίων και λυκείων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα, Πάτρα συναντήθηκαν με έμπειρους managers κι επιχειρηματίες και ενημερώθηκαν για βασικές έννοιες της αγοράς

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η επιτυχημένη πανελλαδική δράση επαγγελματικού προσανατολισμού μαθητών γυμνασίου, λυκείου και νέων με την επωνυμία Learning Business.

Κατά το σχολικό έτος 2016-17 πάνω από 7.000 μαθητές  γυμνασίων και λυκείων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καλαμάτα, Πάτρα συναντήθηκαν με έμπειρους managers κι επιχειρηματίες και ενημερώθηκαν για βασικές έννοιες της αγοράς.

Το πρόγραμμα Learning Business τελεί υπό τις αιγίδες του Συνδέσμου Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΣ), της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος) και έχει παρουσίες στα σχολεία της χώρας.
Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η από την πλευρά του χώρου της λιανικής η αλυσίδα τεχνολογίας και πολιτισμού PUBLIC, από τη βιομηχανία η εταιρεία τροφίμων και ποτών PEPSICO καθώς και από τον κλάδο των υπηρεσιών η PREMIER TAXFREE.

Το σχολικό έτος, 2017/18 η δράση Learning Business θα συνεχιστεί με ακόμα περισσότερες επισκέψεις σε σχολεία σε όλη τη χώρα με σκοπό να επιμορφωθούν πάνω από 20.000 μαθητές μέχρι το τέλος του α’ κύκλου του προγράμματος.

Η δράση περιλαμβάνει προβολές βίντεο σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ όπου έμπειροι μάνατζερς μιλούν για τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Μιλούν επίσης για το πώς ένας υποψήφιος για μια θέση πρέπει να προβάλει σωστά τον εαυτό του και ποια λάθη πρέπει να αποφεύγει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ώστε να βρει εργασία
«Με το ζωντανό αυτό παράδειγμα όσοι παρακολουθήσουν την παρουσίαση μας θα έχουν πλήρη εικόνα του πως λειτουργεί ένα μεγάλο κατάστημα και μια μεγάλη βιομηχανία και θα ενημερωθούν για πλήθος άλλων επαγγελμάτων από έμπειρους επαγγελματίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τη φετινή χρονιά το Learning Business θα προσφέρει θέσεις μαθητείας για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα νέους» αναφέρει η δημιουργός κι επικεφαλής του προγράμματος κ. Δέσποινα Μαγκανάρη.

Η συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το MAD TV και ο όμιλος Direction Business Networks.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.dndprojects.gr και στο Facebook στη σελίδα Learning Business.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ