Nestle: Προσφέρει 90.000 θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης μέσα σε ένα χρόνο

Το «2ο EU Vocational Skills» με στόχο την προώθηση του προγράμματος της ευρωπαϊκής ένωσης για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (VET) διοργανώνει η ευρωπαϊκή κομισιόν στο διάστημα μεταξύ 20 και 24 Νοεμβρίου.

Για 2η συνεχομένη χρονιά η Nestlé και η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» (Alliance for YOUth) πρόκειται να συνεισφέρουν ενεργά στην δράση, διοργανώνοντας περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν σε 23 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Έχοντας συνάψει συνεργασίες με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» εκπληρώνει τη δέσμευσή της για προσφορά θέσεων εργασίας και πρακτικής άσκησης σε 90.000 ανθρώπους μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος.

Η  «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά», μια πρωτοβουλία της Nestlé, δεσμεύθηκε το 2014 να αναπτύξει μια σειρά από δραστηριότητες με σκοπό να δώσει στους νέους ανθρώπους εργασιακή εμπειρία μέσω πρακτικής άσκησης. Οι εταιρείες κινητοποίησαν τους εργαζομένους να ασχοληθούν με τους νέους ανθρώπους προσφέροντας τους χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία των βιογραφικών τους και του τρόπου που πρέπει να παρουσιάζονται στο πλαίσιο εργασιακών συνεντεύξεων. Οι εταίροι της Συμμαχίας είναι ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη μαθητεία, συμμαχία που απαρτίζεται από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που λειτουργούν ως πρεσβευτές, με στόχο την προώθηση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Marco Settembri, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για τη Ζώνη EMEΝA σχολίασε: «Από την έναρξη της πρωτοβουλίας μας το 2014, έχουμε δημιουργήσει 760 προγράμματα εκμάθησης, τα οποία συνδυάζουν την εργασία με την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση που προσφέρουμε στους νέους μέσα από τα προγράμματά μας είναι εφάμιλλη με αυτή που λαμβάνουν από τα σχολεία ή τα πανεπιστήμια που αποφοιτούν. Παράλληλα, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς από το 2016 έως σήμερα έχουμε προσφέρει 90.000 θέσεις εργασίας,  μέσα από τις οποίες δημιουργούνται οι κατάλληλες ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης για τους νέους που συμμετέχουν στα προγράμματά μας.»

Η Nestlé αναγνωρίζεται ως ένας ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για κάθε εργαζόμενο πέρα των επιτευγμάτων της μέσα από την πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά». Η ελβετική εταιρεία κατατάσσεται παγκοσμίως στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας International Happy Trainees, έχοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και ποτών.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που βλέπω τη νεολαία να θεωρεί τη Nestlé ως έναν ελκυστικό εργοδότη, που προσφέρει εμπειρίες από τις οποίες οι νέοι άνθρωποι μπορούν μόνο να κερδίσουν. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία είναι ότι αισθάνονται ότι έχουν μάθει, ότι μεγάλωσαν και ανέπτυξαν νέες δεξιότητες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Με αυτό τον τρόπο ενδυναμώνουμε την επαγγελματική τους κατάρτιση», δήλωσε ο Alfredo Silva, Επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού για τη Ζώνη ΕΜΕΝΑ της Nestlé.

Η επιτυχία της πρωτοβουλίας στην Ευρώπη έχει ενθαρρύνει τη Nestlé στην προσπάθειά της να διευρύνει σε παγκόσμιο επίπεδο τις δράσεις της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά» μέσα στο 2016, ώστε το 2017 να μπορεί να καλύπτει όλο το εύρος της εφοδιαστικής της αλυσίδας. Με την παγκόσμια έκταση της πρωτοβουλίας της, η Nestlé επιδιώκει να βοηθήσει τους νέους σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματικές ευκαιρίες. Το Σεπτέμβριο του 2017, η Nestlé εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Global Initiative on Decent Jobs for Youth», που διοργανώνει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (International Labour Organisation), για να διευρύνει την αποτελεσματικότητα των δράσεων με στόχο την προσφορά εργασίας στους νέους.

Σχετικά με την πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth στην Ελλάδα

Η πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Nestlé δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης (προσλήψεις και ευκαιρίες για πρακτική άσκηση και μαθητεία) για νέους έως 30 ετών στην Ευρώπη μέχρι το 2016. Επιπλέον, η πρωτοβουλία αφορά και στον πυλώνα Readiness for Work, που αφορά συμβουλευτική καριέρας για το βιογραφικό σημείωμα και την επαγγελματική συνέντευξη, καθώς και τη δημιουργία της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά», που ενεργοποίησε συνεργαζόμενες εταιρείες για να πολλαπλασιαστούν οι ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους.

Στην Ελλάδα η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο πρώτο της στάδιο, η Nestlé Ελλάς δεσμεύθηκε για τη δημιουργία 500 ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε με επιτυχία, καθώς 576 νέοι ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα και η δέσμευση ανανεώθηκε το 2016 με 450 επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης. Σήμερα, η εταιρεία έχει συνολικά προσφέρει 684 ευκαιρίες απασχόλησης από την έναρξη της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, συμβουλευτική καριέρας σε περισσότερους από 5.000 νέους και έχει ενεργοποιήσει τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» στην Ελλάδα με ενεργή συμμετοχή από 16 συνεργαζόμενες εταιρείες.

Σχετικά με την Συμμαχία για τη Νέα Γενιά

Η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Nestlé, η οποία από το 2014 έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό δράσεων με σκοπό να προσφέρει σε νέους εργαζομένους ευκαιρίες απασχόλησης και πρακτικής άσκησης. Οι εταιρείες κινητοποίησαν τους εργαζομένους να ασχοληθούν με τους νέους ανθρώπους προσφέροντάς τους χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την προετοιμασία των βιογραφικών τους και του τρόπου που πρέπει να παρουσιάζονται στο πλαίσιο επαγγελματικών συνεντεύξεων. Οι εταίροι της «Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά», είναι ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη μαθητεία, συμμαχία που απαρτίζεται από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που λειτουργούν ως πρεσβευτές, με στόχο την προώθηση της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στους ευρωπαϊκούς φορείς που συνεργάζεται η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά συγκαταλέγεται ο οργανισμός παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco Group, η ασφαλιστική ΑΧΑ, ο διεθνής όμιλος παροχής τροφίμων Cargill, η εταιρεία εφοδιαστικής αλυσίδας DHL, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Logistics DS Smith, η εταιρεία αυτοματοποίησης συστημάτων και μετρήσεων Endress + Hauser, ο πάροχος ενέργειας ENGIE, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook η εταιρία τεχνολογίας και πληροφορικής Google, η εταιρεία λιανικής πώλησης METRO GROUP, ο παραγωγός τροφίμων και ποτών Nestlé, η εταιρεία μετρήσεων και πληροφοριών για τους καταναλωτές Nielsen, η εταιρεία επικοινωνιών Publicis Groupe, η εταιρεία τεχνολογίας Salesforce, η χημική εταιρεία και εταιρεία προηγμένων υλικών Solvay, η πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών Twitter και διεθνής δικηγορική εταιρεία White & Case. Μέχρι σήμερα περισσότερες από 200 εταιρείες σε όλη την Ευρώπη συνεργάζονται με τη «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here