Unicef: Τηλεμαραθώνιος Αγάπης ενόψει της Ημέρας του Παιδιού

Ενόψει της Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου, γενέθλια της UNICEF), η UNICEF Ελλάδος παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ το μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF για την προστασία και τον εμβολιασμό όλων των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας.

Ο Τηλεμαραθώνιος διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 από τις 6 το απόγευμα στη συχνότητα της ΕΡΤ2 και θα τον παρουσιάσουν οι: Λάμπρος Φισφής, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, Ελένη Μενεγάκη, Κώστας Αρβανίτης, Άκης Σακελλαρίου, Ρίτσα Μπιζόγλη, Μαριλένα Κατσίμη, Γιάννης Στάνκογλου, Ανδρέας Ροδίτης, Άννα Μπουσδούκου, Ρένια Τσιτσιμπίκου, Παντελής Καναράκης, Χάρης Ρώμας.

Κατά την παρουσίαση του Τηλεμαραθώνιου, η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδος, Σοφία Τζιτζίκου, επισήμανε τα τελευταία στοιχεία της UNICEF σχετικά με τους εμβολιασμούς και την παιδική επιβίωση. Συμμετείχαν στην παρουσίαση: ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός, ο Συντονιστής της Ομάδας Ανταπόκρισης UNICEF για το Προσφυγικό Laurent Chapuis, ο Πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός. Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν παιδιά από την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’Arc» Πειραιά και τα Εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική» Πειραιά που έστειλαν τα δικά τους θερμά μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά όλου του κόσμου.

  • Κάθε χρόνο οι εμβολιασμοί αποτρέπουν περίπου 3 εκατομμύρια θανάτους από διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη και ιλαρά, επικίνδυνες ασθένειες που πλήττουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά. Όμως παρά την πρόοδο, εκτιμάται ότι 19,4 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην λαμβάνουν πλήρεις εμβολιασμούς κάθε χρόνο. Τα ανεπαρκή συστήματα υγείας, η φτώχεια και οι κοινωνικές ανισότητες έχουν ως αποτέλεσμα 1 στα 5 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών να μη λαμβάνει σωτήριους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν από πνευμονία, διάρροια και ιλαρά – ασθένειες που εύκολα προλαμβάνονται με εμβόλια και βασικές υπηρεσίες υγείας.
  • Χάρη και στις προσπάθειες της UNICEF μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των 5 ετών σε σχέση με το 1990. Το 2016 η UNICEF προμήθευσε 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για παιδιά σε περίπου 100 χώρες, προσεγγίζοντας το 50% των παιδιών κάτω των πέντε ετών.
  • Η UNICEF μόνο την προηγούμενη χρονιά ανταποκρίθηκε σε 344 ανθρωπιστικές κρίσεις σε 108 χώρες και μεταξύ άλλων βοήθησε να εμβολιαστούν πάνω από 85 εκατομμύρια παιδιά κατά της ιλαράς. Κατά την περίοδο 2000-2016, ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς απέτρεψε κατ’ εκτίμηση 20,4 εκατομμύρια θανάτους παιδιών, γεγονός που καθιστά το εμβόλιο κατά της ιλαράς μία από τις καλύτερες επενδύσεις στη δημόσια υγεία.
  • Πριν μόλις λίγες ημέρες, στις 25 Νοεμβρίου 2017, η UNICEF παρέδωσε 1,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην Υεμένη, εμβόλια που χρειάζονται επειγόντως για μια προγραμματισμένη εκστρατεία εμβολιασμού 600.000 παιδιών σε όλη την Υεμένη κατά της διφθερίτιδας, μηνιγγίτιδας, κοκίτη, πνευμονίας και φυματίωσης.

Το μήνυμα του Τηλεμαραθώνιου θα μεταφέρει δυνατά σε όλη τη χώρα η Ελληνική Ραδιοφωνία από τους σταθμούς της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, καθώς και στους απανταχού Έλληνες από τη «Φωνή της Ελλάδας». Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Περιφέρειας. Συμμετέχουν επίσης δεκάδες ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από όλη τη χώρα μέσα από τα προγράμματά τους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της UNICEF.

Μηνύματα συμπαράστασης θα στείλουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πατριάρχης, οι αρχηγοί των κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων , Δυρραχίου  και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, οι Δήμαρχοι Αθήνας Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here