Pierce: Χριστουγεννιάτικη γιορτή και bazaar στις 15/12

Οι μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου του Pierce διοργανώνουν την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, για να προσφέρουν το δώρο της εκπαίδευσης και τη χαρά της γνώσης σε ακόμα περισσότερα παιδιά.

Ένα καταφύγιο αγάπης στήνει φέτος το PierceΓυμνάσιο και Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με αφορμή την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του. Με το μήνυμα «Επειδή αγαπάμε», την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, οι μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου του Pierce μεταμορφώνουν το campus της Αγίας Παρασκευής σε μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, για να υποδεχτούν φίλους, γνωστούς αλλά και αγνώστους, με σκοπό να ενισχύσουν το Ταμείο Υποτροφιών του σχολείου και να δώσουν την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους συνομηλίκους τους να σπουδάσουν.

Από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής φώτα, ήχοι, λάμψεις, φωνές, γέλια και μουσική θα γεμίσουν το προαύλιο του σχολείου, καθώς μοναδικές χειροτεχνίες, στολίδια και κατασκευές θα εκτίθενται στο πολυαναμενόμενο bazaar. Όλες οι δημιουργίες είναι φτιαγμένες από μαθητές, καθηγητές, εργαζόμενους στο Κολλέγιο, καθώς και γονείς και αποφοίτους, με τα υλικά της αγάπης και της έμπνευσης!

Στις μικρές γευστικές γωνιές του γιορτινού χωριού οι καλεσμένοι θα ανταλλάξουν ευχές με ένα ποτήρι ζεστό κρασί, ενώ θα απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές και γλυκίσματα από την Ελλάδα, αλλά και από την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία, χώρες των οποίων η γλώσσα διδάσκεται στο Pierce.

Μουσική και τραγούδια από την ορχήστρα και τη χορωδία του Pierce θα ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους, ενώ ο «Ξένος των Χριστουγέννων», θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο διήγημα του Στέφανου Δάφνη, θα θυμίσει σε όλους ότι «ζούμε ο ένας στο καταφύγιο του άλλου». Η βραδιά θα συνεχιστεί στο αίθριο του Θεάτρου, με γευστικές εκπλήξεις, κληρώσεις και πολλή μουσική!

Η προσφορά των μαθητών αντανακλά το μότο του σχολείου «Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς» (Non ministrari sed ministrare), μία παράδοση που το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος τηρεί έμπρακτα και πιστά από την ίδρυσή του το 1875 μέχρι σήμερα. Για τη συγκέντρωση των χρημάτων, θα υπάρχει real-time μετρητής στην ιστοσελίδα του σχολείου www.pierce.gr, όπου θα αναγράφεται το ποσό το οποίο θα διατεθεί για τις υποτροφίες.

H εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Είσοδος: €5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ