Χαμόγελο: Συνάντηση Γιαννόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πανελλαδικής εκστρατείας ενάντια στο φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών.

Τον πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Κώστα Γιαννόπουλο υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πανελλαδικής εκστρατείας που πραγματοποίησε ο οργανισμός από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2017 ενάντια στο φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών.

Στόχος της συνάντησης ήταν η παράδοση του απολογισμού της πανελλαδικής εκστρατείας η οποία ολοκληρώθηκε έχοντας πετύχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθώς και την ενεργή συμμετοχή των θεσμικών συναρμόδιων φορέων στις συναντήσεις Εργασίας που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη και Θεσσαλονίκη.

Μεταφέροντας τις απόψεις των πολιτών και των θεσμικών φορέων που συμμετείχαν ενεργά, ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατέθεσε στην Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις προτάσεις όπως τελικά διαμορφώθηκαν ζητώντας την παρέμβασή του ώστε άμεσα να πραγματοποιηθεί μια Συνάντηση Εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο με τους επικεφαλής όλων των εμπλεκομένων φορέων με τελικό στόχο τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση των προτάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη εκ νέου τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρωτοβουλία αυτή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών σε συνεργασία –σε θεσμικό πλέον πλαίσιο- με την Δικαιοσύνη και άλλους φορείς του Δημοσίου. Συγκεκριμένα τόνισε: «Αυτό σημαίνει την καταξίωση του Χαμόγελου του Παιδιού στα μάτια της ίδιας της Πολιτείας. Και εύχομαι αυτή η καταξίωση και αυτή η συνεργασία, να μπορέσει να κάνει όλους μας υπεύθυνους απέναντί σας. Έτσι ώστε και η Πολιτεία από την πλευρά της να κάνει απέναντι στο Χαμόγελο του Παιδιού αυτό που πρέπει να κάνει και να μπορέσουμε όλοι μας να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε οργανισμούς και οργανώσεις όπως η δική σας και σε άλλες. Δεν είναι όλα ίσα κύριε Γιαννόπουλε. Και θα πρέπει σε πολλά ζητήματα, να μάθουμε ότι η αρχή της ισότητας είναι αναλογική. Σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Εύχομαι, λοιπόν, ακριβώς επειδή το Χαμόγελο του Παιδιού είναι «κάτι άλλο», ας το πω έτσι απλά, έτσι ακριβώς, όπως αξίζει στο Χαμόγελο του Παιδιού να γίνεται και η μεταχείριση της Πολιτείας. Και πάλι συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ».

Σχετικά με τον απολογισμό των Συναντήσεων Εργασίας που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την υποστήριξη των κατά τόπους Περιφερειών, 17.500 συμπολίτες μας συνυπέγραψαν ηλεκτρονικά τις προτάσεις του οργανισμού ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς και μαζί να προστατεύσουμε κάθε παιδί από τη σεξουαλική κακοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ