Συμπραξη WIND & Animal Action

Για δεύτερη χρονιά η WIND, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Στην Πράξη», μέσω του οποίου η εταιρεία αναπτύσσει δράσεις που αφορούν στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και την κοινωνία στηρίζει την προσπάθεια φροντίδας προς τα «άστεγα» ζώα και σε συνεργασία με την Animal Action (πρώην Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων- GAWF) συνεχίζουν το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Αττική.

To πρόγραμμα, που θα έχει διάρκεια 3 μηνών –έως το τέλος του 2012- και ξεκινά συμβολικά στις 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια ημέρα των ζώων, προβλέπει τη στείρωση άστεγων ζώων που κυκλοφορούν σε περιοχές της Αττικής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την περασμένη χρονιά στειρώθηκαν 100 σκυλάκια και γατάκια και στόχος είναι και φέτος να στειρωθεί αντίστοιχος αριθμός ζώων συμβάλλοντας έτσι στην μείωση του μεγάλου αδέσποτου πληθυσμού που παρατηρείται στην Αττική. Η στείρωση είναι η μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρησης των αδεσπότων. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι από ένα αστείρωτο, αδέσποτο ζώο μπορούν να προκύψουν πάνω από 5.000 νέα αδέσποτα σε 5 χρόνια.

Η ενέργεια αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή των φιλοζωικών σωματείων που δρουν στην Αττική με ομάδες εθελοντών και είναι υπεύθυνα για τον εντοπισμό και τη μεταφορά των ζώων στις κινητές κτηνιατρικές ομάδας ή στις συνεργαζόμενες κτηνιατρικές κλινικές, που συνεργάζονται με την Animal Action.

«Η Animal Action ευχαριστεί για μια ακόμη φορά την WIND για την έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας της απέναντι στα ‘άστεγα’ ζωάκια. Η οικονομική κρίση δυστυχώς αποτελεί αφορμή να εγκαταλείπονται ολοένα και περισσότερα ζώα καθημερινά στους δρόμους. Η κινητή ομάδα κτηνιάτρων της Animal Action προσπαθεί να λειτουργήσει ‘πυροσβεστικά’ με προγράμματα στειρώσεων εκεί που σημειώνεται ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αδεσπότων. Η υποστήριξη από την WIND ήρθε την στιγμή που όλη η φιλοζωική κοινότητα την χρειάζεται περισσότερο από ποτέ» δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Animal Action, Αμαλία Σωτήρχου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός προς άλλες μορφές ζωής είναι δείκτης πολιτισμού και κυρίως σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ