«Διέκοψε το κάπνισμα και παίξε μπάλα με την καρδιά σου!»

«Διέκοψε το κάπνισμα και παίξε μπάλα με την καρδιά σου!» είναι το μήνυμα του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 στις 7μ.μ. στο γήπεδο του DEREE – The American College of Greece για την προώθηση των μηνυμάτων της εκστρατείας κατά του καπνίσματος «Αν το σταματήσεις δε σε σταματάει τίποτα!» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι αγωνιζόμενοι δεν δίνουν μάχες μόνο για τη νίκη μέσα στο γήπεδο, άλλα και για τη νίκη της ζωής έναντι της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος. Ομάδα φοιτητών του Κολλεγίου και ομάδα επώνυμων φίλων–πρεσβευτών (δημοσιογράφων, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και ηθοποιών), θα αναμετρηθούν στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της εκστρατείας, να προωθήσουν, κυρίως σε καπνιστές, τα θετικά μηνύματα της ζωής χωρίς τσιγάρο και να βοηθήσουν τους Έλληνες καπνιστές να κερδίσουν οριστικά στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012), και διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

Το κάπνισμα, ανεξάρτητα από την ποσότητα των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος καθημερινά, μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς και να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης στεφανιαίας νόσου σε ποσοστό έως και 50%. Ωστόσο, εάν κάποιος καπνιστής πάρει την απόφαση να σταματήσει το κάπνισμα, θα αισθανθεί σχεδόν αμέσως τη διαφορά, όχι μόνο στην καρδιά του, αλλά και στην κατάσταση της υγείας του γενικότερα.

Σημαντικός υποστηρικτής της προσπάθειας και κοινωνός των μηνυμάτων της καμπάνιας είναι το DEREE – The American College of Greece, το οποίο πρωτοπορεί και στηρίζει σημαντικές πρωτοβουλίες για τον αθλητισμό και την υγεία.

Η σύμπραξη όλων αυτών των φορέων είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η βραβευμένη εκστρατεία της Ε.Ε. «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» και να «μιλήσει» στις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων. Την εκστρατεία κατά του καπνίσματος για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε τον Ιούνιο 2011 ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την πολιτική υγείας και καταναλωτών, John Dalli. Η εκστρατεία προωθεί τα θετικά οφέλη μιας ζωής χωρίς καπνό, στα οποία περιλαμβάνονται καλύτερη υγεία, καλύτερες κοινωνικές συναναστροφές, περισσότερα χρήματα και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής. Το πρόγραμμα αποφεύγει να ασκεί κριτική στους καπνιστές, αλλά επισημαίνει τα πολυάριθμα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, συνδυάζοντας τα θετικά αυτά μηνύματα με τη δυνατότητα χρήσης των πιστοποιημένων εργαλείων της εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα». Η εκστρατεία διεξάγεται μέσω την πλατφόρμας iCoach (www.exsmokers.eu), ενός δωρεάν, τεκμηριωμένου ψηφιακού εργαλείου παροχής συμβουλών υγείας που βοηθά περίπου 250.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη (δηλ. 1 στους 500 καπνιστές) στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα για πάντα. Το iCoach διατίθεται από σήμερα και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ