Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Υποστηρίζει τους αστέγους στο κέντρο της Αθήνας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα βράδια της 22ας, 23ης και 24ης Δεκεμβρίου 2017, κατά τα οποία επικρατούσαν συνθήκες αυξημένου ψύχους, κινητοποίησε το ανθρώπινο επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του, προκειμένου να παράσχει υποστήριξη και φροντίδα σε αστέγους που διαβιούν στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κινητά κλιμάκια αποτελούμενα από Κοινωνικό Λειτουργό του Κοινωνικού Ξενώνα Αστέγων του Ε.Ε.Σ., ο οποίος είχε και την ευθύνη συντονισμού της δράσης, Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Εθελοντές Σαμαρείτες, καθώς και οδηγό της Δ/νσης Αυτοκινήτων του Ε.Ε.Σ. διένειμαν στους αστέγους υλικό πρώτης ανάγκης που περιελάμβανε:

– δέμα, το οποίο περιείχε μπισκότα, σοκοφρέτες, κρουασάν σοκολάτας, χυμό φρούτων, πακέτο στιγμιαίου καφέ, τσάι σε μπουκάλι 0,5 lt, εμφιαλωμένο νερό 0,5 lt και μαντηλάκια υγιεινής (μωρομάντηλα)

– sleeping bags και κουβέρτες

– ζεστό φαγητό

– ζεστό ρόφημα (τσάι)

– ιματισμό

Συνολικά, εξυπηρετήθηκαν 143 άστεγοι, Έλληνες και αλλοδαποί, στις περιοχές πέριξ της Πειραιώς, στις πλατείες Κουμουνδούρου και Αγίου Γεωργίου, στις γέφυρες Ρουφ και Αχιλλέως, στο Θησείο, στο Μοναστηράκι, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στη Μητροπόλεως, στη Σταδίου και στους παράδρομους αυτών.

Οι άστεγοι ενημερώθηκαν επίσης από τα μέλη των κλιμακίων για τους θερμαινόμενους χώρους που διέθετε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Η δράση, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων, θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τις νύχτες που παρουσιάζεται αυξημένο ψύχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here