HandsUp: Ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά στη Νοηματική Γλώσσα

Με πρωτοβουλία της  HandsUp, του πρώτου πρακτορείου διερμηνέων νοηματικών γλωσσών και υπηρεσιών προσβασιμότητας για κωφούς και βαρήκοους, διοργανώθηκε δωρεάν θεματική ξενάγηση στην αρχαία Αγορά της Αθήνας. Η δράση που έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Greeking.me, μια καινοτόμο εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρίες ανήκουν στις ομάδες του προγράμματος egg, της Eurobank σε συνεργασία με το Corallia.

Περισσότεροι από πενήντα κωφοί και βαρήκοοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν, σε 2 οργανωμένα group, τις  ξεναγήσεις με διερμηνεία στη Νοηματική γλώσσα και απόλαυσαν για πρώτη φορά όσα ανεμπόδιστα εμείς παρακολουθούμε στην καθημερινότητα μας. Η ξενάγηση περιλάμβανε τα σημαντικότερα σημεία της Αρχαίας Αγοράς, όπως την Οδό Παναθηναίων, το Ναό του Ηφαίστου, τη Στοά Αττάλου. Υπεύθυνη Αρχαιολόγος ήταν η κ. Μαριαλένα Χριστοπούλου, από την ομάδα της Greeking.me, ενώ η παράλληλη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα έγινε από την κ. Τσαρσιαλίδη Έλενα, κ. Φουντά Ροζαλία, κ. Ιορδανίδου Ουρανία και τον κ. Γιώργο Στάθη της HandsUp.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των  δύο εταιριών κκ. Γιώργος Στάθης, General Manager – Founder, HandsUp & Νίκος Θεοδωρής Co-Founder CEO της Greeking.me, η συγκεκριμένη δράση ήταν η αρχή μιας σειράς θεματικών συναντήσεων στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας των εταιριών τους και φιλοδοξία τους είναι οι συναντήσεις αυτές να καθιερωθούν στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ