Stoiximan: Η “Ημέρα του Μαραθωνίου” τίμησε τους συντελεστές της

Μοναδική λάμψη, γεμάτη εικόνα και ήχο και ξεχωριστά συναισθήματα πλημμύρισαν το Μέγαρο Μουσικής στην ετήσια εκδήλωση της Ημέρας του Μαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου και στην οποία τιμήθηκαν οι συντελεστές των δύο κορυφαίων διοργανώσεων του 2017 στη Βόρεια Ελλάδα, του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για τις αντίστοιχες φετινές, αρχής γενομένης από τον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η δημιουργία της “Marathon Golden League”, που τοποθετεί τις δύο μεγάλες διοργανώσεις της χώρας μας στον «χρυσό κύκλο» των παγκόσμιων Μαραθωνίων, αφού θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία κορυφαίων διοργανώσεων των πόλεων έξι χωρών, της Θεσσαλονίκης, Λευκωσίας, Ρώμης, Ραβέννας, Βελιγραδίου, Τελ Αβίβ, Νίκαιας και Παρισιού), δημιουργώντας μία Λίγκα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Προέδρου του ΜΕΑΣ Τρίτων κας Χριστίνας Καραμίχου, η οποία μετέφερε επίσης μήνυμα της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κας Βούλας Πατουλίδου, αλλά και τους αντίστοιχους χαιρετισμούς από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο, καθώς και των εκπροσώπων του Δήμου Χαλκηδόνας, για λογαριασμό του οποίου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Μανάκης, του Δήμου Δέλτα, που εκπροσωπήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του Δήμου αλλά και του ΜΕΑΣ Τρίτων κα Νατάσα Σισμανίδου, του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Χατζηβρέττας. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της ΠΕΚΔΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η λαμπρή γιορτή τίμησης των θεσμικών, κοινωνικών και εθελοντικών φορέων, όπως επίσης και των στελεχών που συνετέλεσαν στην επιτυχία δύο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων της Βόρειας Ελλάδας για το 2017, άρχισε με την προβολή ενός βίντεο με τα κατορθώματα του Έλληνα Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε. κ. Γιάννης Ποδιώτης τίμησε τον ΣΕΓΑΣ, την AIMS, την UNESCO, τον ΕΟΤ και τη ΔΕΘ – HELEXPO, υπό την αιγίδα των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι δύο διοργανώσεις, καθώς και τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς υποστήριξης αυτών, που ήταν οι εξής: Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Υπουργείο Υγείας, Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Εξωτερικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δήμος Πέλλας, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Δέλτα, Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Γ’ Σ.Σ./NRDC – GR, Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών Πέλλας, Διεύθυνση Τροχαίας Πέλλας, Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολούθησε η προβολή ενός μοναδικής ομορφιάς βίντεο του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και της Ελλάδας γενικότερα, για να τιμηθούν αμέσως μετά οι θεσμικοί καθώς και οι εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, οι οποίοι με αξιοθαύμαστο ζήλο και αγάπη για τη διοργάνωση και πάνω απ’ όλα με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουν, συνετέλεσαν σε αυτήν τη νέα, διπλή επιτυχία: ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO), ΕΟΣΛΜΑ-Υ, Σύνδεσμος Επισήμων Κριτών Στίβου Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ΣΕΕΔΑ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Ολυμπιακό Μουσείο, Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Α.Π.Θ., Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Κολλέγιο Ανατόλια, American College of Thessaloniki (ACT), ΕΣΗΕΜ-Θ, Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ένωση Ξενοδόχων Βορείου Ελλάδος, Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Όμιλος ECONOMIA, Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Υ.Π.Α., Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα «Νέων Ελλάδος», Ο.Α.Σ.Θ., Σ.Α.Σ.Θ., ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, Ελπίδες – Θυγατέρες της Πηνελόπης (Οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ), ΕΛΛΕΔΑ, Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης, Κατασκηνώσεις ΣΚΟΥΡΑ, METRISIS, PHYSIO MED, Thessaloniki’s Physical Therapy Students, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Έλληνες Διασώστες, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δ.Θ., Διασωστική Ομάδα Αγ. Παύλου, Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας, Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Χαλκηδόνας, USAR HELLAS Εθελοντικός Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Θεσσαλονίκης, Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών – Εθελοντές Καλαμαριάς, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ξάνθης, Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Δήμου Θερμαϊκού, ΟΦΚΑ Πολιτικής Προστασίας Ακτής Θερμαϊκού, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α Παύλου Μελά, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Δυτ. Θεσσαλονίκης West Side Salonica, Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σοχού, Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Βορείου Ελλάδος, TARG, Ραδιολέσχη Έδεσσας, Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας, Πρότυπη Ραδιοερασιτεχνική Ομάδα, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Στο βήμα ανέβηκαν στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των Ονομαστικών Χορηγών του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, δύο διοργανώσεων που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους μέσα στο 2017, βγάζοντας στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και από κάθε γωνιά της γης.

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Stoiximan.gr, ο οποίος στηρίζει ως Ονομαστικός Χορηγός τον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: “Για τρίτη χρονιά θα είμαστε στο πλευρό της διοργάνωσης και για δεύτερη ως Ονομαστικός Χορηγός. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα από την συνεργασία μας με τον Μαραθώνιο, με ομάδες, με κοινωφελή ιδρύματα και με άλλους θεσμούς, στο πλευρό των οποίων στεκόμαστε, προσπαθούμε να στηρίξουμε τη Βόρεια Ελλάδα. Η κοινωνική σύνδεση που υπάρχει μεταξύ Stoiximan.gr και Μαραθωνίου είναι πάρα πολύ σημαντική. Για άλλη μια χρονιά θα στηρίξουμε ανθρώπους, ομάδες, κοινωφελή ιδρύματα που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία μας έχει προσφέρει στο ελληνικό κράτος 120 εκατ. ευρώ σε φορολογία, πάνω από 15 εκατ. ευρώ ως χορηγίες σε ομάδες, αθλητές, θεσμούς και προγράμματα κοινωνικής ευθύνης, καθώς θεωρούμε υποχρέωσή μας να επιστρέψουμε μέσα από τις δράσεις αυτές την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η κοινωνία. Σας καλώ να δώσετε όλοι το ‘παρών’ την Κυριακή 1 Απριλίου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός – θεσμό της Βόρειας Ελλάδας. Θα είναι μια ολόκληρη εβδομάδα Μαραθωνίου με πολλές εκπλήξεις, που θα δώσουν διαφορετικό χρώμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Πρόσθετη λάμψη προσέδωσαν, ως «πρέσβεις» του Stoiximan.gr, ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας και οι πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Ράνια Ρεμπούλη, Αθηνά Κοΐνη, Αναστασία Μαρινάκου, Χρήστος Καλλίας, οι οποίοι έστειλαν βιντεοσκοπημένα μηνύματα και κάλεσαν τους πάντες να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή έως τις 7 Μαρτίου, να τρέξουν και να απολαύσουν τόσο τα δρομικά αγωνίσματα της φετινής διοργάνωσης, όσο και τις παράλληλες δράσεις των ημερών.

Εξάλλου, η Υπεύθυνη Στρατηγικής Marketing της Protergia κα Φαίη Χαδιού μίλησε εκ μέρους του Ονομαστικού Χορηγού του Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και επισήμανε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε μέρος αυτής της δυνατής ομάδας, που πλέον έχει γίνει κάτι σαν οικογένεια για εμάς. Είναι τιμή μας που μας επιτρέπει να αναδείξουμε με τον δικό μας τρόπο τον τόπο μας, τον αθλητικό τουρισμό, καθώς επίσης και ένα άλλο κομμάτι. Αυτές τις μικρές ανθρώπινες ιστορίες που έχουν γίνει γνωστές μέσα από τους Μαραθωνίους και μας έχουν αγγίξει όλους. Σ’ όλους αυτούς τους ανθρώπους στέλνουμε την ενέργειά μας και δίνουμε ραντεβού στις 13 Οκτωβρίου στον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης”.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Volkswagen Kosmocar A.E., η οποία στήριξε τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του 2017 ως Επίσημος Χορηγός, κ. Θανάσης Κονιστής, δήλωσε: “Σας ευχαριστώ που μας δίνετε την ευκαιρία να συμβάλουμε με πολλή χαρά στη διεξαγωγή αυτών των μεγάλων διοργανώσεων. Το 2017 ήταν η πρώτη μας χρονιά που συμμετείχαμε σ’ αυτές ως Volkswagen. Μπροστά από τους αθλητές υπήρχαν ως επίσημα οχήματα χρονομέτρησης τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας, καθώς πιστεύουμε πολύ σ’ αυτή τη νέα μορφή αυτοκίνησης. Τα στοιχεία που μας εντυπωσίασαν ήταν ο όγκος των εθελοντών, αφού με χαρά και έκπληξη είδαμε όλους εσάς που βρίσκεστε με ανιδιοτέλεια δίπλα στο γεγονός, η εξωστρεφής προσπάθεια να μεταφέρουμε στα πέρατα του κόσμου το όνομα της Θεσσαλονίκης, αλλά και το πόσο έχει αγκαλιάσει όλη η Βόρεια Ελλάδα τις διοργανώσεις αυτές, πράγμα που δείχνει το βαθμό της επιτυχίας και το πόσο καλή δουλειά έχετε κάνει όλοι σας”.

Εκ μέρους της NOVA; που αποτελεί Media Partner των διοργανώσεων, ο εκπρόσωπός της κ. Χρήστος Παπαδόπουλος τόνισε: “Η Nova αποτελεί σταθερό στρατηγικό συνεργάτη του ΜΕΑΣ Τρίτων για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Για μας η στήριξη του δρομικού κινήματος βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης του ομίλου μας. Παράλληλα, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ομάδα δρομέων μας, τη Nova Running Team που αποτελείται τόσο από εργαζόμενους όσο και από συνεργάτες αλλά και από συνδρομητές μας ανά την Ελλάδα και αναμένουμε να δώσει δυναμικό ‘παρών’ και στον επερχόμενο Μαραθώνιο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here