ΣΕΒΤ: Προκηρύχθηκε ο 8ος Εθνικός Διαγωνισμός ECOTROPHELIA 2018

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ), προκήρυξε για 8η συνεχή χρονιά τον Εθνικό Διαγωνισμό για τη δημιουργία Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ECOTROPHELIA 2018.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του ECOTROPHELIA 2017, όπου η ελληνική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage»,  απέσπασε το χρυσό βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής, ο ΣΕΒΤ καλεί και πάλι τους φοιτητές να συμβάλουν στην ώθηση της Βιομηχανίας, μέσα από την ευρηματικότητα και το δημιουργικό τους πνεύμα.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού-θεσμού, είναι να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και ταυτόχρονα να αναδείξει τη δυναμική και τη δημιουργικότητά τους αποτελώντας εν τέλει ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών.

O Διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την Εθνική επιτροπή αξιολόγησης.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 3 χρηματικά και 2 τιμητικά βραβεία:

  • Το Χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200€
  • Το Αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 800€
  • Το Χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 500€
  • Το Τιμητικό βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης
  • Το Τιμητικό βραβείο Καλύτερου Πλάνου Μάρκετινγκ & Εμπορίας

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2018 που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης “SIAL” στo Παρίσι στις 21-23/10/2018. Στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

Για τη συμμετοχή στον Εθνικό Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

  • Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018: Αποστολή Τεχνικού Φακέλου
  • Τρίτη 22 Μαΐου 2018: Αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου
  • Τρίτη 26 Ιουνίου 2018: Τελετή Απονομής Βραβείων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here