«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε 90.765 παιδιά και τις οικογένειές τους το 2017

Τον απολογισμό του έργου του για το 2017 παρουσίασε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοινώνοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών και των οικογενειών που στήριξε, με 487 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και πλήθος εθελοντών, παρουσιάζοντας το σύνολο των δράσεών του για κάθε παιδί θύμα Βίας, για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση Φτώχειας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι νέες δράσεις του οργανισμού που ξεκίνησαν μέσα στο 2017, όπως η «Παιδιατρική κατ’οίκον νοσηλεία» σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την Γ’ Παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, η έναρξη λειτουργίας Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Καβάλα καθώς και η έναρξη λειτουργίας του Σπιτιού του οργανισμού στην Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας.

«Στα 22 χρόνια ανελλιπούς δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια που έχει ανάγκη. Όλα αυτά τα χρόνια με τη διαχρονική υποστήριξη της κοινωνίας, των πολιτών και των επιχειρήσεων και σε άμεση συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς καταφέραμε να δώσουμε ποιοτικές και αποτελεσματικές λύσεις σε περισσότερα από 1.350.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Αντίστοιχα, το 2017 υποστηρίξαμε 90.765 παιδιά που βίωσαν κάποια μορφή βίας, παιδιά που εξαφανίστηκαν και βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο, παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, παιδιά και οικογένειες με ουσιαστικά προβλήματα επιβίωσης. Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, απόρροια των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχίσει με την ίδια ποιότητα, αποτελεσματικότητα και ευαισθησία να υλοποιεί τις δράσεις του ανταποκρινόμενο στις ανάγκες όλων των παιδιών» δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου οι Συντονιστές των δράσεων του οργανισμού παρουσίασαν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας πως πίσω από κάθε αριθμό υπάρχει ένα παιδί.